11/04/2022 11/04/2022 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και το ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Κανάκη (τρίμηνο) στον Ιερό Ναό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Ενορίας Καβουσίου Ιεράπετρας, την Ε´ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022, μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Μαρίας...
Ενορίες : Καβουσίου Ιεράπετρας
11 Απριλίου, 2022 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 13:04

Αρχιμ. Φιλήμων Σταυρονικητιανός: Η Οσία Μαρία είναι υπόδειγμα και πρότυπο μετανοίας για κάθε χριστιανό

Διαδώστε:
Αρχιμ. Φιλήμων Σταυρονικητιανός: Η Οσία Μαρία είναι υπόδειγμα και πρότυπο μετανοίας για κάθε χριστιανό

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και το ιερό μνημόσυνο της μακαριστής Μαρίας Κανάκη (τρίμηνο) στον Ιερό Ναό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Ενορίας Καβουσίου Ιεράπετρας, την Ε´ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2022, μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Μαρίας της Αιγυπτίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε, μετά από προτροπή του Σεβ. κ. Κυρίλλου, ο πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλήμων Σταυρονικητιανός, ο οποίος αυτές τις μέρες διακόνησε το ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως στην Ιεράπετρα και τη Σητεία. Ο Αγιορείτης ιερομόναχος με λόγο απλό και μεστό ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι η δύναμη της εξουσίας και η πρωτοκαθεδρία που ζήτησαν από τον Χριστό οι μαθητές του είναι ένας από τους μεγαλύτερους πειρασμούς του ανθρώπου διαχρονικά, από την εποχή του Χριστού, όταν πειράσθηκε στην έρημο.

Όμως, ο Κύριος ήλθε να διακονήσει και όχι να διακονηθεί και να χύσει το πανάγιο αίμα του για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων και να γίνει λύτρο αντί πολλών. Επίσης, αναφέρθηκε στην οσιακή μορφή της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και στην δύναμη της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου.

Η Οσία Μαρία είναι υπόδειγμα και πρότυπο μετανοίας για κάθε χριστιανό. Αυτή είναι και η ευεργεσία του Θεού σε κάθε άνθρωπο, να μπορεί να μετανοεί για τα σφάλματά του, να αλλάζει τρόπο ζωής και να διορθώνεται. Ο άνθρωπος, όσο και αμαρτωλός αν είναι, μπορεί με τη χάρη του Θεού και τη μετάνοια να γίνει Άγιος, κατέληξε ο π. Φιλήμων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον π. Φιλήμονα για την παρουσία του και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη και ευχήθηκε σε όλους ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλήμων Σταυρονικητιανός, ο Εφημέριος της Ενορίας Εμμανουήλ Φρυσαλάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων