13/12/2020 13/12/2020 Στο Κρυφό Σχολειό της Ενορίας των Αγίων Πάντων Καλλιθέας μίλησε σήμερα το πρωί, λίγη ώρα μετά τη Θεία Λειτουργία, ο διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημήτριος Μεταλληνός, γιος του αειμνήστου πατρός Γεωργίου Μεταλληνού και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως της νήσου Κερκύρας.  Θέμα της διαδικτυακής ομιλίας του κ. Μεταλληνού ήταν «Ο άγνωστος...
Ενορίες : Άγιοι Πάντες Καλλιθέας Αττικής
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 16:54
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 16:37

Δ. Μεταλληνός: «Ο Καποδίστριας ζούσε σαν καλόγερος»

Διαδώστε:
Δ. Μεταλληνός: «Ο Καποδίστριας ζούσε σαν καλόγερος»

Στο Κρυφό Σχολειό της Ενορίας των Αγίων Πάντων Καλλιθέας μίλησε σήμερα το πρωί, λίγη ώρα μετά τη Θεία Λειτουργία, ο διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημήτριος Μεταλληνός, γιος του αειμνήστου πατρός Γεωργίου Μεταλληνού και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως της νήσου Κερκύρας. 

Θέμα της διαδικτυακής ομιλίας του κ. Μεταλληνού ήταν «Ο άγνωστος Καποδίστριας» και κατά τη διάρκειά της ξεδιπλώθηκαν πτυχές του βίου του σπουδαίου Έλληνα κυβερνήτη, που για πολλούς επιστήμονες και μη παραμένουν ακόμα άγνωστες, όπως ότι ο Καποδίστριας γεννήθηκε και ετάφη σε μοναστήρι, ότι έλεγε πως δεν θα αντάλλαζε όλες τις θέσεις του κόσμου με έναν τάφο στην Πλατυτέρα (δηλ. την Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας Κερκύρας) και ότι όλη του τον βίο τον πέρασε σαν καλόγερος.

Ο Δημήτριος Γ. Μεταλληνός γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στη Γερμανία και περάτωσε την εγκύκλιο παιδεία στο Ν. Ψυχικό (Αθήνα). Πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας και της Θεολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύθηκε στη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο «Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών» του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης (Η.Π.Α.). Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπηρετεί ως μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, θεραπεύοντας το γνωστικό αντικείμενο: «Οργάνωση και Τεκμηρίωση Αρχείων». Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012, διδάσκει μαθήματα της κατεύθυνσης «Αρχειονομία» και μαθήματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας. Έχει συγγράψει μονογραφίες, μελέτες και επιστημονικά άρθρα, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ερευνητής σε ελληνικά, βρετανικά και γερμανικά αρχεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων