21/10/2023 21/10/2023 Τη μνήμη των αγίων Αρτεμίου, Γερασίμου και Ματρώνης εόρτασε η εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, στο υποκείμενο του ναού της, παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου. Εκεί υπάρχει προσκυνητάρι του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, το οποίο δωρήθηκε ανωνύμως προ ετών στο ναό, καθώς και παλαιά φορητή εικόνα του αγίου, αλλά και φορητή εικόνα του αγίου Αρτεμίου,...
Ενορίες : αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
21 Οκτωβρίου, 2023 - 12:33

Δέηση για κατάπαυση του πολέμου στην Αγία Γη από την εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Διαδώστε:
Δέηση για κατάπαυση του πολέμου στην Αγία Γη από την εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Τη μνήμη των αγίων Αρτεμίου, Γερασίμου και Ματρώνης εόρτασε η εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, στο υποκείμενο του ναού της, παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου.

Εκεί υπάρχει προσκυνητάρι του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, το οποίο δωρήθηκε ανωνύμως προ ετών στο ναό, καθώς και παλαιά φορητή εικόνα του αγίου, αλλά και φορητή εικόνα του αγίου Αρτεμίου, η οποία για χρόνια βρίσκοταν εντός υποαταστήματος τραπέζης, το οποίο διέκοψε την λειτουργία του στην περιοχή αγίου Αρτεμίου Αθηνών και τότε προσφέρθηκε στο ναό μας.

Την παραμονή, έγινε ο εσπερινός από τον πρωθιερέα Λάμπρο Ξεσφύγγη.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε από του ιερού αναλογίου, ο παρεπιδημών στην Ελλάδα, αρχιεπίσκοπος Μαδάβων Αριστόβουλος, ιεράρχης του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όποιος και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, και του διακόνου Γεωργίου Βάρσου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ανεπέμφθει δέηση για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Αγία Γη, από τον ιεράρχη της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλιουπόλεως Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χρήστος Καλαρύτης και Ιωάννης Πούλος καθώς και οι εκλεγέντες Βασιλική Χανδρινού και Νικόλαος Καραβαγγέλης.

Ο ιερουργός αρχιερεύς πρό του Δι΄ευχών ομίλησε δια τον εορτάζοντα άγιο Γεράσιμο τον εκ Κεφαλληνίας και την σχέση του με τα Ιεροσόλυμα.

Αμέσως μετά προσφέρθηκε δοχή εις τον αρχιεπίσκοπο και τους δημοτικούς παράγοντες, στην οποία παρακάθησε ο ενορίτης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηλιουπόλεως, Νικόλαος Αρβανίτης, ο οποίος και προσέφερε εκ της επιχειρήσεως εστιάσεως “ψήνω και μεθώ” την οποία διατηρεί στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 22, το γεύμα του Σαββάτου για τους ωφελουμένους του ενοριακού συσσιτίου.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συνοδευόμενος εκ του εκπροσώπου του αντιπροέδρου αυτού, Γεώργιο Ψιλούδη, και των εορταζόντων ταμίου Γερασίμου Ι. Αλεξοπούλου και του πρώην αντιπροέδρου Γερασίμου Π. Αλεξοπούλου, μετέβησαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πρός συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για υπόθεση του ναού. Κακείθεν οδηγήθηκαν στα γραφεία της Αποστολής δια την αυτή υπόθεση και συναντήθηκαν με τον διευθυντή της Κωστή Δήμτσα, έχοντας την ευλογία να πάρουν και της ευχή του εκεί ευρεθέντος δικαίου της σκήτεως προφήτου Ηλιού Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτου Φιλουμένου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων