25/02/2022 25/02/2022 Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, είναι το Ψυχοσάββατο, το οποίο σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα είναι αφιερωμένο στις ψυχές που έχουν εγκαταλείψει τα επίγεια. Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2022 πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν στον Άγιο Πέτρο Άργους τα κόλλυβα και τα ονόματα των κεκοιμημένων συγγενών τους ώστε να γίνει το μνημόσυνο το...
Ενορίες : Άγιος Πέτρος Άργους
25 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2022 - 21:56

Δεκάδες κόλλυβα για το Ψυχοσάββατο στον Άγιο Πέτρο Άργους

Διαδώστε:
Δεκάδες κόλλυβα για το Ψυχοσάββατο στον Άγιο Πέτρο Άργους

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, είναι το Ψυχοσάββατο, το οποίο σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα είναι αφιερωμένο στις ψυχές που έχουν εγκαταλείψει τα επίγεια.

Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2022 πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν στον Άγιο Πέτρο Άργους τα κόλλυβα και τα ονόματα των κεκοιμημένων συγγενών τους ώστε να γίνει το μνημόσυνο το πρωί του Σαββάτου.

Μέσα στην ιδιαίτερη μέριμνά της για τους κεκοιμημένους, η αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει καθορίσει ξεχωριστή ημέρα της εβδομάδος γι᾿ αυτούς. Κάθε Σάββατο δηλαδή. Τα Ψυχοσάββατα στην εκκλησιαστική μας παράδοση είναι δύο: Το ένα είναι το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Αποκριάς και το δεύτερο, το Σάββατο προ της Πεντηκοστής. Αν και όλα τα Σάββατα του έτους είναι αφιερωμένα στις ψυχές των χριστιανών, που έχουν αποβιώσει, με την ελπίδα της ανάστασής τους κατά τη Δευτέρα Παρουσία, σύμφωνα με τις Γραφές, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά και ειδικά τη μνήμη τους τα δύο προαναφερθέντα Σάββατα.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων