13/08/2023 13/08/2023 Την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα εορτάσει η ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα εκεί όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας, η δακρυρροή και μυροβλησία της οποίας είναι ακατάπαυστη. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιερού Ναού: «Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε» Η θεόπνευστη Υμνολογία της Εκκλησίας μας, έχει διαστάσεις ασύλληπτες και ουράνιες...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα
13 Αυγούστου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 13:27

Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία την Παρηγορήτρια στο Βύρωνα

Διαδώστε:
Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία την Παρηγορήτρια στο Βύρωνα

Την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα εορτάσει η ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα εκεί όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας, η δακρυρροή και μυροβλησία της οποίας είναι ακατάπαυστη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιερού Ναού:

«Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε»

Η θεόπνευστη Υμνολογία της Εκκλησίας μας, έχει διαστάσεις ασύλληπτες και ουράνιες αφού, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τον υμνούντα στα Ουράνια. Ταυτόχρονα δε, στην πλειονότητά της είναι βατή και προσιτή σε όποιον θέλει να υμνήσει με την καρδιά του τον Κτίστη και τους συγκληρονόμους του Υιού Του.

Ένα μεγάλο μέρος της Υμνολογίας αναφέρεται στην Κυρία Θεοτόκο καθώς είναι αμέτρητα τα τροπάρια και οι ύμνοι που έχουν γραφεί για το Πανάγιο πρόσωπό Της.

Είναι θαυμαστό όντως το πώς αποδίδονται οι εικόνες μέσα σε ένα τροπάριο και το πώς σε ταξιδεύουν στην ώρα που αυτές οι εικόνες πραγματώνονταν.

Ο υπέροχος και λαοφιλής ύμνος «Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε» είναι ένας από τους ύμνους αυτούς.

Βλέπουμε μέσα σε αυτό το τροπάριο, τους Αποστόλους να καλούνται από την Κυρία Θεοτόκο προς συνάθροιση στη Γεθσημανή, και να καταφθάνουν -από τα πέρατα της γης όπου είχαν αποσταλεί από το Άγιο Πνεύμα- προκειμένου να αποχαιρετίσουν την Παναγία Μητέρα του Θεού μας. Στη συνέχεια η Ίδια ζητά από τον Υιό Της να παραλάβει το πνεύμα Της, την ψυχή Της.

Αν εμείς που το σιγοψάλλουμε νοιώθουμε δέος και θαυμασμό για την Παναγία μας πόσο άραγε περισσότερο θα το βίωσαν οι παρόντες τότε εκεί χριστιανοί;

Το ίδιο κάναμε κι εμείς νοερά βέβαια, όταν προσερχόμασταν στις Παρακλήσεις του Δεκαπενταυγούστου και το ίδιο θα κάνουμε και ανήμερα της Εορτής της Κοιμήσεώς Της.

Θα προσέλθουμε απ’όπου βρίσκεται ο καθένας μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, όπου η Παναγία μας μέσα από τη Δακρυρροή και τη Μυροβλυσία Της -τρία χρόνια τώρα- δηλώνει την παρουσία Της.

Και θα την υμνολογήσουμε, θα τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία, θα κοινωνήσουμε για να ενωθούμε όλοι οι πιστοί και στο τέλος θα ψάλουμε με μία φωνή τα Εγκώμια της Παναγίας μας, κατά την παράδοση της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων.

Ευχόμαστε η Παναγία μας, που μετέστη στα άνω Βασίλεια , να πρεσβεύει στον Παμβασιλέα Χριστό και Υιό της, για την πνευματική και σωματική υγεία όλων των τέκνων της Εκκλησίας μας. Αμήν

Ακολουθει το πλήρες πρόγραμμα της Εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων