09/10/2021 09/10/2021 Συμπληρώθηκαν οι πρώτες επτά ημέρες των πολυήμερων ενοριακών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021» που διοργανώνει για 25η συνεχή χρονιά ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, προς τιμήν του Πολιούχου του Ομωνύμου Δήμου και Πολιούχου της Ενορίας Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου. Τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, πλήθος πιστών συμμετείχε στην αποψινή εκδήλωση – αφιέρωμα, στον νεοφανή...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου
09 Οκτωβρίου, 2021 - 22:09
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2021 - 22:12

“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021”: Προβολή Ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Παΐσιο

Διαδώστε:
“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021”: Προβολή Ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Παΐσιο

Συμπληρώθηκαν οι πρώτες επτά ημέρες των πολυήμερων ενοριακών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021» που διοργανώνει για 25η συνεχή χρονιά ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, προς τιμήν του Πολιούχου του Ομωνύμου Δήμου και Πολιούχου της Ενορίας Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, πλήθος πιστών συμμετείχε στην αποψινή εκδήλωση – αφιέρωμα, στον νεοφανή Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Μετά την τέλεση του Αναστάσιμου Εσπερινού, στην οποία έψαλε ο βυζαντινός χορός του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδάριου κ. Ιωάννη Βαζούρα, ακολούθησε προβολή – ντοκιμαντέρ με θέμα: “Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο ασυρματιστής του Θεού”, στον ισόγειο Ιερό Ναό. Οι πιστοί γνώρισαν τα μέρη όπου μεγάλωσε και ασκήθηκε ο Άγιος (Κόνιτσα, Άγιο Όρος, Σινά) καθώς επίσης και άκουσαν μαρτυρίες συμοναστών του οι οποίοι έγιναν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των θαυμαστών γεγονότων με τα οποία ο Θεός φανέρωνε την Αγιότητα του Αγίου Γέροντα.

Η 7η μέρα ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σαμαράς, Προϊστάμενος Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου, Τερψιθέας Γλυφάδας, ενώ έψαλε ο βυζαντινός χορός “Ηχάδην”, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Ευαγγέλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων