16/10/2022 16/10/2022 Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο, εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Σιατίστης, τους εφημερίους του Ιερού Ναού και τον διάκονο π. Γεώργιο, ο οποίος...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου
16 Οκτωβρίου, 2022 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2022 - 12:57

”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” 15η μέρα: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Μητροπολίτη Ελασσώνος

Διαδώστε:
”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022” 15η μέρα: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Μητροπολίτη Ελασσώνος

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο, εκ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δρυοβούνου Σιατίστης, τους εφημερίους του Ιερού Ναού και τον διάκονο π. Γεώργιο, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος και οι Ιερείς στις 7.30 το πρωί υποδέχτηκαν τα ευωδιάζοντα και χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα των Αγίων Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού και Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουγού, προερχόμενα από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, τα οποία και εισόδευσαν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό προσκυνητάρι και θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της αγρυπνίας.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού κ. κ. Γεώργιου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και όλων των πιστών.

Το απόγευμα ώρα 6.00 θα τελεστεί το μυστήριο του ιερού ευχελαίου και θα γίνει η διανομή του αγιασμένου ελαίου σε φιαλίδια.

Θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και τον βίαιο ξεριζωμό του Ελληνισμού. Ομιλητής θα είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπης Παυλόπουλος με θέμα: “Η Μικρασιατική καταστροφή και το ζήτημα των μειονοτήτων σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης”.

Την εκδήλωση θα προλογίζει ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, Διευθυντής Προγράμματος Ρ/Σ Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού.

Είσοδος ελεύθερη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων