25/10/2022 25/10/2022 Στην τέταρτη εβδομάδα εισέρχονται τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», κατά την οποία θα κορυφωθούν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου και κυρίως την 25η Οκτωβρίου το εσπέρας, Τρίτη ώρα 6:30, όπου θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής
25 Οκτωβρίου, 2022 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2022 - 8:58

”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”: Ατελείωτο προσκύνημα για 23η μέρα

Διαδώστε:
”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”: Ατελείωτο προσκύνημα για 23η μέρα

Στην τέταρτη εβδομάδα εισέρχονται τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», κατά την οποία θα κορυφωθούν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου και κυρίως την 25η Οκτωβρίου το εσπέρας, Τρίτη ώρα 6:30, όπου θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ομιλητής της 23ης ημέρας ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Γαβριήλ, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Ευβοίας. Θέμα της ομιλίας ήταν: “Εμπειρίες από τους Αγίους της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ”.

Μετά την ομιλία ο Γέροντας Γαβριήλ, έθεσε προς ασπασμό για τους πιστούς τμήμα της χειρός του Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η προσέλευση των πιστών στην ομιλία και κατά τον ασπασμό των ιερών λειψάνων, ήταν εντυπωσιακή.

Η 23η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Παπαδόπουλος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, ο οποίος έθεσε σε ασπασμό από τους πιστούς, (πιστό αντίγραφο), της ιεράς εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου.

Έψαλε χορός ψαλτών “Αντιφωνικό Μέλος”, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων