13/10/2022 13/10/2022 Τη  Γερόντισσα Μόνικα, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”. Η Γερόντισσα ανέπτυξε το θέμα: “Θέλω τον Χριστό ή κάτι από τον Χριστό;”. Η Γερόντισσα Μόνικα στην εμπνευσμένη ομιλία της έθεσε κάποια καίρια ερωτήματα στο ακροατήριο,...
Ενορίες : ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,
13 Οκτωβρίου, 2022 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2022 - 9:31

«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»: Ενοριακό Αρχονταρίκι με τη Γερόντισσα Μόνικα

Διαδώστε:
«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»: Ενοριακό Αρχονταρίκι με τη Γερόντισσα Μόνικα

Τη  Γερόντισσα Μόνικα, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”. Η Γερόντισσα ανέπτυξε το θέμα: “Θέλω τον Χριστό ή κάτι από τον Χριστό;”.

Η Γερόντισσα Μόνικα στην εμπνευσμένη ομιλία της έθεσε κάποια καίρια ερωτήματα στο ακροατήριο, δίνοντας τις ανάλογες εύστοχες απαντήσεις, για ποια πραγματικά θα πρέπει να είναι η σχέση μας με τον Χριστό.


Συγκεκριμένα είπε: “Θέλουμε πραγματικά τον Χριστό; Μήπως θέλουμε κάτι από Αυτόν και όχι Αυτόν τον Ίδιο; Ποθεί η ψυχή μας τον Χριστό; Τον διψά; Τον αναζητά; Είναι μέλημα ο Θεός; Είμαστε δοσμένοι σ’ Αυτόν; Στη σχέση μας με τον Θεό μήπως λείπουμε εμείς; Μήπως ζητάμε κάτι από Εκείνον, αλλά όχι Εκείνον;

Στα ερωτηματικά αυτά, πρέπει να απαντήσει ο καθένας μέσα του, ώστε αν η σχέση μας με τον Θεό είναι συμφεροντολογική σχέση, να στραφούμε με μετάνοια σε μια αληθινή, ειλικρινή αγαπητική σχέση, ώστε να φθάσουμε να γίνουμε ένα μαζί Του.«Ίνα ώσινέν»”.

Ακολούθησε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού, στο οποίο η Γερόντισσα Μόνικα απάντησε στα ενδιαφέροντα ερωτήματα τα οποία της υπέβαλε το ακροατήριο.

Η 11η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε οΑιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζώρζος, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας καί Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού.

Έψαλε γυναικείος πολυμελής βυζαντινός χορός της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων