11/10/2022 11/10/2022 Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις ‘’ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022’’ (9η ημέρα) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου. Μετά τις ακολουθίες των παρακλητικών κανόνων προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ακολούθησε ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Εφημέριο του Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, με θέμα:...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής
11 Οκτωβρίου, 2022 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2022 - 8:47

“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”: Με ομιλία για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη η 9η ημέρα

Διαδώστε:
“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”: Με ομιλία για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη η 9η ημέρα

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις ‘’ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022’’ (9η ημέρα) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Μετά τις ακολουθίες των παρακλητικών κανόνων προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, ακολούθησε ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, Εφημέριο του Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, με θέμα: “Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης, Νηπτικός Πατέρας της εποχής μας”.

Ο π. Σπυρίδων με έναν υπέροχο και παραστατικό τρόπο αναφέρθηκε στον βίο και την πολιτεία του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, ο οποίος μέσα από την σκληρή άσκηση, την υπακοή και την γνήσια αυταπάρνηση, έκανε πράξη τις ευαγγελικές εντολές, φθάνοντας με τη χάρη του Θεού, στην κάθαρση, τον φωτισμό και την ένωσή του με τον Σωτήρα Χριστό.

Με τη βοήθεια του οπτικο-ακουστικού υλικού και τον χαρισματικό λόγο του, ο π. Σπυρίδων καθήλωσε το πυκνό ακροατήριο, το οποίο με εμφανή συγκίνηση, ταξίδεψε νοερά στα μέρη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Όσιος Εφραίμ, καθώς επίσης και στο Άγιον Όρος, στο οποίο ασκήτεψε και ετελειώθει οσιακά.

Η τίμια κάρα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό για ασπασμό από τους πιστούς, μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Η 9η ημέρα “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”, ολοκληρώθηκε με την Κατανυκτική Αγρυπνία, στην οποία λειτουργός ήταν ο π. Βασίλειος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Ηρακλείου Αττικής. Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ. κ. Στέφανος Τσάρας και Γρηγόριος Γκαλιμανάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων