27/10/2022 28/10/2022 Με τη συγκινητική συμμετοχή αναρίθμητων πιστών, πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτουπολιούχου και ονοματοδότου της ενορίας και του Δήμου αντιστοίχως, στο πλαίσιο των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022». Χοροστατούντος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ο οποίος πλαισιώθηκε από πλειάδα κληρικών και τον Πρωτοδιάκονο της Ιεράς...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής
27 Οκτωβρίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2022 - 0:32

Δημήτρια 2022: Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Δημήτρια 2022: Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός (ΦΩΤΟ)

Με τη συγκινητική συμμετοχή αναρίθμητων πιστών, πραγματοποιήθηκε ο μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός, του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτουπολιούχου και ονοματοδότου της ενορίας και του Δήμου αντιστοίχως, στο πλαίσιο των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022».

Χοροστατούντος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ο οποίος πλαισιώθηκε από πλειάδα κληρικών και τον Πρωτοδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννη Μπούτση.

Στην τελετή το παρόν έδωσαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος Τ., ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης Χ., ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης Γ., οι Βουλευτές  κα Καραμανλή Α., κ. Σπανάκης Β., κ. Κυρρανάκης Κ., κ. Μπαλάφας γ., ο Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ. κ. Γαϊτάνης Τ., η Δήμαρχος του Δήμου μας κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Αντιδήμαρχοι, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Δημοτικών Παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι “Αρκάδων” και “Κρητών”, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και το σώμα Προσκόπων.

Η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ακολούθησε την εξής διαδρομή: Αγίου Δημητρίου – Θ. Κολοκοτρώνη – Στρ. Παπάγου – Γράμμου – Αγίου Δημητρίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της κυριώνυμης ημέρας των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» ολοκληρώθηκαν με την λιτάνευση τη ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου επί στρατιωτικού οχήματος και των  αγίων λειψάνων στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και την ιερά παράκληση του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου η οποία εψάλη αμέσως μετά την ιερά λιτάνευση.

Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα της Αστυνομίας ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές της Αστυνομίας και του Δήμου.

Προ της απολύσεως της ιεράς λιτανεύσεως, όλοι οι πιστοί έψαλαν το κοντάκιο “Τη Υπερμάχω”, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό μας Ύμνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων