12/10/2023 14/10/2023 Η Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Ταξιαρχών Ροβιών, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ηλίων, φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, όπου πραγματοποιούνται οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023». Η Γερόντισσα ανέπτυξε το θέμα: «Βοήθεια! Χανόμαστε…». Η Γερόντισσα στην εμπνευσμένη ομιλία της θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση...
Ενορίες : I.N. Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής
12 Οκτωβρίου, 2023 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2023 - 1:43

«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023» – 11η μέρα: Ομιλία και αρχονταρίκι με τη Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη

Διαδώστε:
«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023» – 11η μέρα: Ομιλία και αρχονταρίκι με τη Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη

Η Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Ταξιαρχών Ροβιών, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ηλίων, φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, όπου πραγματοποιούνται οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023». Η Γερόντισσα ανέπτυξε το θέμα: «Βοήθεια! Χανόμαστε…».

Η Γερόντισσα στην εμπνευσμένη ομιλία της θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση της σημερινής εποχής ανέφερε: “Ζούμε σε μία εποχή που όλα ξεπουλιόνται, όλα προδίδονται, το κακό ωραιοποιείται, το σωστό εξευτελίζεται και γενικά ότι έσωσε και πρόβαλε παγκοσμίως την Ελλάδα, όπως τα ήθη, η ιστορία, η ορθοδοξία, θεωρούνται ξεπερασμένα και γελοία” και πρόσθεσε: «το πρόβλημα είναι ημών, που λέμε πως είμαστε χριστιανοί, που όλο υποχωρούμε, συμβιβαζόμαστε και έχουμε ενδοιασμούς».

Στη συνέχεια παρουσίασε απόψεις των πατέρων της ορθοδόξου εκκλησίας μας, λέγοντας: «Όλα μπορούν να υποχωρήσουν στον άνθρωπο, όμως ο πιστός έχει χρέος να μην παραχωρήσει από μόνος του τον ίδιο τον Χριστό» και συμπλήρωσε: «το μεγάλο πρόβλημα των ανθρώπων είναι ο συμβιβασμός, διότι ο συμβιβασμός είναι ενοχή και έγκλημα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη απεφάνθει: «Ας φροντίσουμε να υπακούμε σε Εκείνον που μας έπλασε και θα μας κρίνει, ώστε τότε να μην φωνάξουμε: “Βοήθεια…χανόμαστε”».

Ακολούθησε το «Ενοριακό Αρχονταρίκι» εντός του Ιερού Ναού κατά το οποίο η Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη, απάντησε στα ερωτήματα που της υπέβαλε το ακροατήριο.

Η 11η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νίκανδρος Πρίτσκας, Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Άγγελος Μιχαλόπουλος και Σταμάτης Βλάχος.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023'' 11η μέρα - Ομιλία Και Ενοριακό Αρχονταρίκι με την Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Ταξιαρχών Ροβιών, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Ηλίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων