15/10/2023 06/01/2024 Με συνεχώς αυξανόμενο πνευματικό ενδιαφέρον, πολλοί είναι οι πιστοί που συμμετέχουν στις ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023», οι οποίες πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Αττικής. Το απόγευμα, μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντα Χριστόδουλου, Πνευματικού και Λειτουργού του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία» Χαλκιδικής...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής
15 Οκτωβρίου, 2023 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 19:22

«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023» – 14η μέρα: Ομιλία με τον Αρχιμανδρίτη Γέροντα Χριστόδουλο

Διαδώστε:
«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023» – 14η μέρα: Ομιλία με τον Αρχιμανδρίτη Γέροντα Χριστόδουλο

Με συνεχώς αυξανόμενο πνευματικό ενδιαφέρον, πολλοί είναι οι πιστοί που συμμετέχουν στις ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023», οι οποίες πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Αττικής.

Το απόγευμα, μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντα Χριστόδουλου, Πνευματικού και Λειτουργού του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία» Χαλκιδικής με θέμα: «Η πιο δύσκολη μέρα».

Παρακολουθήστε το 1ο και το 2ο μέρος της ομιλίας στα παρακάτω βίντεο:

Η ομιλία του αυτή αποτελεί μία αδιαίρετη συνέχεια της περσινής του ομιλίας με θέμα: «Έχει δυσεπίλυτα προβλήματα ο Θεός και εκζητεί τη βοήθειά μας».

Στην ομιλία του ο Γέροντας Χριστόδουλος με μοναδικό αναλυτικό τρόπο εξήγησε ότι δεν μπορεί να διενεργηθεί καμία επιτυχής θεραπευτική αγωγή, εάν προηγουμένως δεν γίνει ασφαλής διάγνωση της βλάβης που έχει προκληθεί.

Ανέπτυξε με απόλυτα κατανοητό και εύληπτο τρόπο την πνευματική βλάβη που έχει προκληθεί στην ψυχή και τον τρόπο που ο νους, σε συνεργασία με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, προβαίνουν στη θεραπεία της βλάβης που επήλθε.

Περιέγραψε δε, την πιο δύσκολη ημέρα του Ιησού στην προσπάθειά Του να ενώσει τον εαυτό Του με τον νου των ανθρώπων.

Η ομιλία του ήταν ξεχωριστή, γι’ αυτό και το πολυπληθές ευλαβές ακροατήριο την παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον και με μεγάλη προσοχή.

Να αναφερθεί ότι, στην ομιλία του Γέροντος Χριστοδούλου, παρέστη και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάτριος Μουλατσιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου, Ιππώνος και Σεραφείμ του ΣάρωφΤρικόρφου Φωκίδος.

Η 14η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Ιεροκήρυκας Ιἐράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Γεώργιος Κοσένας καί Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023'' 14η μέρα - Ομιλία με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γέροντα Χριστόδουλο, Πνευματικό και Λειτουργό του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου "Παναγία, η Φοβερά Προστασία" Χαλκιδικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων