16/10/2023 16/10/2023 Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 15η ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στις 7.00 το απόγευμα, αμέσως μετά την τέλεση του ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην ἐξωτερική ιεραποστολή, με θέμα: «Μαθητεύσατε πάντα τα έθνη». Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκα Κονγκό κ. Χαρίτων. Ο προσκεκλημένος...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής
16 Οκτωβρίου, 2023 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 11:21

”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” 15η μέρα – Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην εξωτερική ιεραποστολή

Διαδώστε:
”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” 15η μέρα – Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην εξωτερική ιεραποστολή

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 15η ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στις 7.00 το απόγευμα, αμέσως μετά την τέλεση του ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη στην ἐξωτερική ιεραποστολή, με θέμα: «Μαθητεύσατε πάντα τα έθνη». Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκα Κονγκό κ. Χαρίτων.

Ο προσκεκλημένος Μητροπολίτης Κανάγκα κ. Χαρίτων ήρθε από την Αφρική για να “μαθητεύσουμε πάντα τα έθνη βαπτιζόμενοι εις το όνομα του πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι έχουνε περάσει 50 χρόνια από τότε που πέρασαν οι Ιεραπόστολοι από την Κανάγκα και έπειτα διηγήθηκε προσωπικές του ιστορίες απ’ όταν ήταν λαϊκός, μέχρι και το τρόπο που χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο.

Πάμπολλα περιστατικά από την καθημερινότητα της ιεραποστολής ανέφερε ο Σεβασμιώτος και μεταξύ των άλλων είπε: “Όταν πηγαίνει κάποιος στην Ιεραποστολή και του δίνουν κάτι να φάει, πρέπει να το φάει και μετά να τους πει για το Ευαγγέλιο, γιατί το φαγητό είναι φτιαγμένο από αγάπη”, και πρόσθεσε: “Εμείς δεν έχουμε δύναμη, ο Θεός τα κανονίζει όλα” και τόνισε “Εμείς ήρθαμε εδώ στην Αφρική για τον Θεό”.

Σε άλλο σημείο έκανε μνεία στους προκατόχους του, Μητροπολίτες Ιγνάτιο, Χαρίτωνα και Χρυσόστομο: “Για να φτάνει ο Λόγος στην Αφρική, έγιναν θυσίες και έδωσαν το αίμα τους, γι΄αυτό είναι χρέος μας να μεταδίδουμε σωστά, να δώσουμε το αίμα μας, να μεταφέρουμε την ορθοδοξία μας”.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: “Δεν δίνουμε μόνο, παίρνουμε πάρα πολλά, γιατί οι άνθρωποι έχουν πίστη” και συνέχισε: “Έρχομαι Ελλάδα να φορτίζω την πίστη μας”. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους πιστούς για την αναδοχή των 100 και πλέον παιδιών της Μητροπόλεώς του.

Η 15η μέρα ολοκληρώθηκε με την Κατανυκτική Αγρυπνία, στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναλήψεως Σωτήρος Καρτεράδου Θήρας.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Σπυρίδων Παπαγεωργίου και Χρήστος Σαράντης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων