08/10/2023 08/10/2023 Αναστάσιμος Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή Γ’ Λουκά, 8 Οκτωβρίου, (8η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023”) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Ζάχαρος τη συνοδεία του ιερατείου. Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Ζαχαρίας με τη συνοδεία του ιερατείου και των πιστών...
Ενορίες : ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
08 Οκτωβρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 14:04

“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” 8η μέρα: Θεία Λειτουργία με τον Αρχιμανδρίτη π. Ζαχαρία Ζάχαρου και υποδοχή λειψάνου Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Διαδώστε:
“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023” 8η μέρα: Θεία Λειτουργία με τον Αρχιμανδρίτη π. Ζαχαρία Ζάχαρου και υποδοχή λειψάνου Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Αναστάσιμος Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή Γ’ Λουκά, 8 Οκτωβρίου, (8η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023”) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Ζάχαρος τη συνοδεία του ιερατείου.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Ζαχαρίας με τη συνοδεία του ιερατείου και των πιστών υποδέχτηκαν πανηγυρικά, το ιερό χαριτόβρυτο λείψανο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

Το ιερό λείψανο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, τοποθετήθηκε σε προσκυνητάρι εντός του σολέα του Ιερού Ναού, όπου και θα παραμείνει μέχρι το πέρας των “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” για τον ασπασμό του από τους πιστούς.

Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας απέδωσαν οι βυζαντινοί χοροί του Ιερού Ναού, υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών κ.κ. Γεωργίου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τον π. Ζαχαρία από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και όλων των πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε συζήτηση στο πρωινό “Ενοριακό Αρχονταρίκι” στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού με προσκεκλημένο τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ζαχαρία Ζάχαρου ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα των ακροατών.

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023'' 8η μέρα: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ζαχαρία Ζάχαρου – Υποδοχή ιερού λειψάνου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων