01/01/2021 01/01/2021 Παρουσία του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνας Γκούμα και περιορισμένου αριθμού πιστών λόγω των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής (1/1) στον Καθεδρικό Ναό του Χολαργού η Δοξολογία και η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του 2021. Στον συγκινητικό λόγο του προς το ποίμνιο, ο Προϊστάμενος της Ενορίας και Διευθυντής...
Ενορίες : Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού
01 Ιανουαρίου, 2021 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2021 - 14:53

Δοξολογία και κοπή Αγιοβασιλόπιτας στον Χολαργό

Διαδώστε:
Δοξολογία και κοπή Αγιοβασιλόπιτας στον Χολαργό

Παρουσία του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνας Γκούμα και περιορισμένου αριθμού πιστών λόγω των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής (1/1) στον Καθεδρικό Ναό του Χολαργού η Δοξολογία και η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του 2021.

Στον συγκινητικό λόγο του προς το ποίμνιο, ο Προϊστάμενος της Ενορίας και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, υπενθύμισε πως το δίδαγμα της δύσκολης χρονιάς που έφυγε είναι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στις ζωές και την καθημερινότητα όλων μας.

Ως εκ τούτου, για το 2021 ο π. Συμεών ευχήθηκε ο κάθε άνθρωπος να δείχνει διαρκώς με πράξεις και όχι με λόγια την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, προπαντός δε προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα, εναποθέτοντας τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο στον νεογέννητο Ιησού Χριστό, τον Θεό που έγινε άνθρωπος για να κάνει τον άνθρωπο Θεό.

Λίγο πριν από το τέλος της Θείας Ευχαριστίας ευλογήθηκε και η παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα, με τον π. Συμεών και τους συνεφημερίους του, π. Ιωάννη Καλογερόπουλο και π. Κωνσταντίνο Στούμπο, να διαμοιράζουν τα κομμάτια στους πιστούς μαζί με το Αντίδωρο.

πηγή: menoumeholargo.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων