28/04/2021 28/04/2021 Λίγες μόλις ώρες πριν τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, στις 13.30 έγιναν δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι για ανίχνευση κορωνοϊού στους ιερείς και στο προσωπικό του ναού. Τα πρώτα τεστ είχαν γίνει στις 25 Απριλίου και σήμερα, 28 Απριλίου, έγιναν τα επαναληπτικά. Φωτογραφίες στον Άγιο Αντώνιο...
Ενορίες : Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων
28 Απριλίου, 2021 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2021 - 20:39

Δωρεάν τεστ λίγο πριν το Ευχέλαιο και την Ακολουθία του Νιπτήρος

Διαδώστε:
Δωρεάν τεστ λίγο πριν το Ευχέλαιο και την Ακολουθία του Νιπτήρος

Λίγες μόλις ώρες πριν τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, στις 13.30 έγιναν δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι για ανίχνευση κορωνοϊού στους ιερείς και στο προσωπικό του ναού.

Τα πρώτα τεστ είχαν γίνει στις 25 Απριλίου και σήμερα, 28 Απριλίου, έγιναν τα επαναληπτικά.

Φωτογραφίες στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων από τη σημερινή ημέρα: Χρήστος Μπόνης

Και οι δύο έλεγχοι, που διενεργήθηκαν από τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Στο μεταξύ, τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Αντωνίου στο πλαίσιο της ποιμαντικής ευθύνης και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο και έχοντας την ευχή και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, προέβη στη διανομή σε εμπερίστατους αδελφούς 75 πασχαλινών δεμάτων, σε περίπου 350 συνανθρώπους μας, που περιελάμβαναν κρέας, κοτόπουλο και είδη τροφίμων.

Τα δέματα αυτά αποτελούν προσφορά στους συνανθρώπους μας, που μέσα σ΄ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε βάλλονται πολύπλευρα και αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Εκκλησία συνεχίζει τη διακονία αγάπης ακόμα και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και προστασίας, κάποιοι αδελφοί μας παρέλαβαν τα δεματά τους από το Ναό και σε κάποιους έγινε διανομή κατ΄ οίκον.

Ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, απευθύνει θερμότατες ευχαριστίες στην εταιρεία ΚΡΙΒΕΚ Α.Ε., στον κ. Αβραμίδη Νικόλαο, Αντιδήμαρχο Δ. Αθηναίων, στον κ. Τεντόμα Χρήστο, Αντιδήμαρχο Δ. Αθηναίων.

Ιδιαίτερα τέλος ευχαρίστησε τους ενορίτες, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν σ΄ αυτή την πράξη αλληλεγγύης και αγάπης και εύχεται η Ανάσταση του Κυρίου μας να λαμπρύνει τις ψυχές μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων