14/07/2021 14/07/2021 Στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13ης Ιουλίου, με τη χάρη του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου το Ιερό Ευχέλαιο και ο Αγιασμός της νέας χειροποίητης βιβλιοθήκης του εξωτερικού χώρου του Ναού. Μια βιβλιοθήκη που ήρθε ως αντίδραση στον εθισμό του Ίντερνετ, προς πνευματική ωφέλεια των πιστών...
Ενορίες : Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας
14 Ιουλίου, 2021 - 9:25

Εγκαίνια νέας βιβλιοθήκης στην Παναγία την Παραβουνιώτισσα

Διαδώστε:
Εγκαίνια νέας βιβλιοθήκης στην Παναγία την Παραβουνιώτισσα

Στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας στην Ερέτρια τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 13ης Ιουλίου, με τη χάρη του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου το Ιερό Ευχέλαιο και ο Αγιασμός της νέας χειροποίητης βιβλιοθήκης του εξωτερικού χώρου του Ναού. Μια βιβλιοθήκη που ήρθε ως αντίδραση στον εθισμό του Ίντερνετ, προς πνευματική ωφέλεια των πιστών αναγνωστών της ενορίας.

Το ιερό ευχέλαιο και τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού, Οικονόμος Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, με τη συμμετοχή των ιεροψαλτών και των πιστών καθώς και παρουσία του Αντιδημάρχου Ερέτριας κ. Κηρύκου Μπασινά.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του ευχελαίου και του αγιασμού ακολούθησαν από τον εφημέριο π. Χαράλαμπο και τον Αντιδήμαρχο κ. Κηρύκο Μπασινά τα αποκαλυπτήρια της μικρής αλλά πλούσιας πνευματικού περιεχομένου βιβλιοθήκης, η οποία θα αποτελεί μια πνευματική όαση στους ενορίτες της Παναγίας. Η νέα βιβλιοθήκη γέμισε από πολλά βιβλία θρησκευτικού και ιστορικού περιεχομένου ως μία μικρή κυψέλη πνεύματος και πολιτισμού, που θα αποτελεί έναν ακόμη σπουδαίο πυλώνα ποιμαντικού και πνευματικού έργου της ενορίας, προσφέροντας την έκφραση της ιδιαίτερης ποιμαντικής αγάπης και στοργής προς τους φιλογράμματους της ενορίας, ιδιαιτέρως δε προς τους νέους, οι οποίοι φοιτώντες σε αυτήν πολλά και σπουδαία πνευματικά μηνύματα έχουν να διδαχθούν και να ωφεληθούν.

Στο τέλος των αποκαλυπτηρίων, ακολούθησε κέρασμα στους πιστούς από τον εφημέριο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων