28/07/2021 29/07/2021 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του αγίου και ιαματικού Παντελεήμονος στο πανέμορφο και κατάφυτο χωριό της Κερασέας Μαντινείας, όπου ο μεγαλοπρεπής ενοριακός Ναός συμπληρώνει φέτος εκατό χρόνια από την θεμελίωση και ανοικοδόμησή του. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις, στο μέτρο που επιτρέπεται λόγω της πανδημίας. Το πρωί της 27 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε...
Ενορίες : ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΚΕΡΑΣΕΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
28 Ιουλίου, 2021 - 22:53
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 1:14

Εκατονταετία Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Κερασέας Μαντινείας

Διαδώστε:
Εκατονταετία Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Κερασέας Μαντινείας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του αγίου και ιαματικού Παντελεήμονος στο πανέμορφο και κατάφυτο χωριό της Κερασέας Μαντινείας, όπου ο μεγαλοπρεπής ενοριακός Ναός συμπληρώνει φέτος εκατό χρόνια από την θεμελίωση και ανοικοδόμησή του.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις, στο μέτρο που επιτρέπεται λόγω της πανδημίας.

Το πρωί της 27 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, εκπροσωπούντος τον απουσιάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στον εορτάζοντα άγιο Παντελεήμονα, στην αξία της Ενορίας για τον πιστό και στη χριστιανική κοινότητα ως κύτταρο ζωής.

Αναφέρθηκε στους ξενιτεμένους μετανάστες, που πρώτο μέλημά τους μετά την εγκατάστασή τους στον νέο τόπο της ζωής τους, ήταν να φτιάξουν στη γενέτειρά τους, στον τόπο που είδαν το πρώτο φως της ημέρας, Εκκλήσιες, σχολεία και ευαγή έργα γενικά και μακάρισε τις ψυχές τους.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Αλέξανδρο για την τιμή, την άδεια και ευλογία να προστεί των ιερών Ακολουθιών και ευχήθηκε να εορταστούν και τα διακόσια και τα τριακόσια χρόνια του Ναού και να δοξάζεται μέσα σ’ αυτόν το Πανάγιο όνομα του Τριαδικού Θεού, διά του ενδόξου αγίου του και ιαματικού Παντελεήμονος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων