08/01/2020 08/01/2020 Ο Δήμος Ιλίου και η ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης» το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 18:00 στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού» του Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΒΙΟΦΙΑΛ) (Ηροδότου και Πωγωνίου, Ίλιον) Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: Θα αποδοθεί τιμητική διάκριση στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου Ιλίου
08 Ιανουαρίου, 2020 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2020 - 20:09

Εκδήλωση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στο Ίλιον

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στο Ίλιον

Ο Δήμος Ιλίου και η ενορία Αγίου Διονυσίου Ιλίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης» το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 18:00 στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού» του Πολυδύναμου Κέντρου Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων (ΒΙΟΦΙΑΛ) (Ηροδότου και Πωγωνίου, Ίλιον)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

Θα αποδοθεί τιμητική διάκριση στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο, Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.
Θα γίνει ομιλία με θέμα «Η ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης: ζωή, θεολογία, μαρτυρία», από τον Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους και Διευθυντή του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου κ. Κωνσταντίνο Δεληκωνσταντή, ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Θα ψάλει η βυζαντινή χορωδία «Οσίων Δαυίδ και Ιακώβου», υπό τον καθηγητή κ. Δημήτριο Καρούζο.
Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2020 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Ιλίου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ. Κυρίλλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εκδήλωση τελεί υπό την ευλογία της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων