27/04/2022 28/04/2022 Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Ομιλητής ηταν ο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α., πρώην Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα: «ΓONEIΣ ΠAIΔI KΑΙ ΔIAΔIKTYO. AΣΦAΛHΣ ΠΛOHΓHΣH KAI ΔIAΔIKTYAKEΣ ΠAΓIΔEΣ ». Στην εκδήλωση συμμετείχαν...
Ενορίες : Ευαγγελίστρια Ναυπλίου
27 Απριλίου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 - 0:14

Εκδήλωση για το Διαδίκτυο στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Διαδώστε:
Εκδήλωση για το Διαδίκτυο στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ» Ναυπλίου πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Ομιλητής ηταν ο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α., πρώην Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θέμα: «ΓONEIΣ ΠAIΔI KΑΙ ΔIAΔIKTYO. AΣΦAΛHΣ ΠΛOHΓHΣH KAI ΔIAΔIKTYAKEΣ ΠAΓIΔEΣ ».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το γυναικείο φωνητικό σύνολο Ναυπλίου «ΣΥΜΦΩΝΙΑ», υπό την Δ/νση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη και Λαϊκή Ορχήστρα με μουσικό πρόγραμμα. Προλόγισε η κα. Εμμανουέλα Ντόκου, Πτυχιούχος Νομικής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάντια Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρίας Κ. Ράδου (Γηροκομείο Ναυπλίου) Χρήστος Ζέρβας, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Απόστολος Μπότσος κα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας π. Ελευθέριος Μίχος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την αμέριστη συμβολή του στην πραγματοποίηση της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Συσσιτίου και του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού. Ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης εργαζόταν στην Αστυνομία -34- έτη εκ των οποίων τα -23- ασχολείτο με τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Ήταν ο ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του χειρίσθηκε περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις σε σύνολο 28.000 που αφορούν το κυβερνοέγκλημα.

Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στιγμή η οποία τον βρήκε ως leader Ευρώπης και επικεφαλής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Κατά τη διάρκεια των ετών 2015 και 2016, ηγείται τεσσάρων Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Δράσεων στο πλαίσιο προτεραιότητας EMPACT (European Multi – disciplinary Platform Against Criminal Threats) της Europol:

1. «Ενημέρωση Πολιτών και Ιδιωτικού Τομέα σε θέματα απατών με κάρτες Πληρωμής» – (Στη οποία ηγήθηκε δύο φορές).
2. «Αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει σε φορητές συσκευές»,
3. «Παιδική Σεξουαλική Εκμετάλλευση: Διαδικτυακή έρευνα των απειλών ΠΣΕ μέσω φορητών συσκευών»

Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Η/Υ. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα του Πλαστικού χρήματος (Plastic Crime) και στο FBI σε θέματα για Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (Cyber Terrorism). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στις «Ποινικές Επιστήμες» και στην «Εγκληματολογία» του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει συμμετάσχει ως βασικός ομιλητής από το 2001 έως 2016 σε 875 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή της INTERPOL – EUROPOL – Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – Διεθνών Οργανισμών κ.α. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου CSI INSTITUTE (Cyber Security International Institute – Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια), το οποίο σκοπό έχει την εκπαίδευση, την πρόληψη και την ενημέρωση όλων των πολιτών, στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου αλλά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Είναι καθηγητής στο ΠΑ.ΠΕΙ, στην Αστυνομική Ακαδημία, και Εθνική Σχολή Δικαστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων