20/10/2022 21/10/2022 Η Τελετή Εγκαινίων του Εκκλησιαστικού Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Θεσσαλονίκης (κάτωθεν του Ιερού Ναού) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, σκοπός της δημιουργίας του Μουσείου είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εικόνων, των εκκλησιαστικών...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Θεσσαλονίκης
20 Οκτωβρίου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 1:05

Εκκλησιαστικό Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού θα εγκαινιαστεί στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Εκκλησιαστικό Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού θα εγκαινιαστεί στη Θεσσαλονίκη

Η Τελετή Εγκαινίων του Εκκλησιαστικού Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Θεσσαλονίκης (κάτωθεν του Ιερού Ναού) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, σκοπός της δημιουργίας του Μουσείου είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εικόνων, των εκκλησιαστικών βιβλίων και των ιερών σκευών, διότι είναι ιδιαίτερης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας.

Κάθε κειμηλιακό αντικείμενο είναι και μια ιστορία. Ιστορία βαθιά φυλαγμένη στο μυαλό και την ψυχή του πρόσφυγα, του κάθε πρόσφυγα, αλλά και μια στάση και εικόνα ζωής μεγαλείου. Ιστορία που επιβάλλεται να μοιραστεί με τους πολλούς γιατί τότε μόνο χάνονται οι γενναίες πράξεις όταν πέφτουν στη λήθη της μνήμης.

Της τελετής θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομου, ο οποίος θα τελέσει και τα εγκαίνια. Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει δεξίωση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων