11/05/2023 11/05/2023 Στο Σέγκεντ της Ουγγαρίας βρέθηκε η Χορευτική Ομάδα του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2023, ανταποκρινόμενη θετικά στην τιμητική πρόσκληση της τοπικής Χορευτικής Ομάδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυσή της. Η χορευτική ομάδα, υπό την...
Ενορίες : Φανερωμένης Χολαργού
11 Μαΐου, 2023 - 13:57

Έκλεψε τις εντυπώσεις στην Ουγγαρία η Χορευτική Ομάδα της ενορίας Φανερωμένης Χολαργού

Διαδώστε:
Έκλεψε τις εντυπώσεις στην Ουγγαρία η Χορευτική Ομάδα της ενορίας Φανερωμένης Χολαργού

Στο Σέγκεντ της Ουγγαρίας βρέθηκε η Χορευτική Ομάδα του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2023, ανταποκρινόμενη θετικά στην τιμητική πρόσκληση της τοπικής Χορευτικής Ομάδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυσή της.

Η χορευτική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Ευσταθίου Καλογερόπουλου, έλαβε μέρος σε δύο παραστάσεις. Η πρώτη, στο πολιτιστικό μέγαρο του Σέγκεντ «Albert Szent-Györgyi Agora» και η δεύτερη, σε φεστιβάλ στο άλσος «Liget» της ίδιας πόλης, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς σκοπούς από την Κρήτη και τον Πόντο, εισπράττοντας έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό και θαυμασμό από το πολυπληθή ακροατήριο.

Η χορευτική ομάδα έτυχε θερμής φιλοξενίας από την αυτοδιοίκηση των Ελλήνων του Σέγκεντ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Νομού Τζόνγκραντ Ουγγαρίας, αλλά και του Δήμου Σέγκεντ, ο οποίος πρόσφερε απλόχερα την ξενάγησή μας στην όμορφη πόλη τους. Ιδιαίτερη όμως φιλοξενία έλαβε η χορευτική μας ομάδα από τη χορευτική ομάδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με μαθήματα ουγγρικών χορών, με γεύσεις από ουγγρική κουζίνα, με δράσεις αλλά και με ξεναγήσεις, τόσο στο Σέγκεντ όσο και στη Βουδαπέστη.

Κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, η χορευτική ομάδα παρουσίασε μαθήματα παραδοσιακών κρητικών αλλά και ποντιακών χορών. Ιδιαίτερα οι μικροί χορευτές Χριστιάνα Ψοφάκη και Θάνος Δημητρίου παρέδωσαν μαθήματα παραδοσιακών χορών σε παιδικό τμήμα. Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα με ελληνικές και ουγγρικές συνταγές μαγειρικής, καταλήγοντας σε ένα αξέχαστο για όλους μας ελληνικό κοινό γλέντι.

“Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους μουσικούς που συνόδευαν το χορευτικό μας τμήμα, κ. Μιχάλη Βογιατζιδάκη (κρητική λύρα), κ. Γιώργο Καργιωλάκη (λαγούτο), κ. Θοδωρή Παπαδόπουλο (ποντιακή λύρα) και κ. Δαμιανό Παπαδόπουλο (νταούλι), οι οποίοι συνόδευαν με τη μουσική τους την κάθε στιγμή του ταξιδιού μας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο δάσκαλο των χορευτικών τμημάτων, κ. Στάθη Καλογερόπουλο, καθώς και σε όλα τα μέλη του χορευτικού μας τμήματος, που συμμετείχαν με κέφι και με ενεργή συμμετοχή στην πενθήμερη παραμονή μας στην Ουγγαρία.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Προϊστάμενο π. Συμεών και τους Πατέρες του Ιερού Ναού μας π. Ιωάννη και π. Κωνσταντίνο, της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, που ενίσχυσαν αλλά και ευλόγησαν, όπως μας έχουν συνηθίσει, και αυτή τη δράση μας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων