21/06/2023 21/06/2023 Το Εργαστήρι Ζωγραφικής και το Εργαστήρι Βυζαντινής Αγιογραφίας, που λειτουργούν στον Kαθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, διοργανώνουν από κοινού μεγάλη έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας, με έργα των καθηγητών και των σπουδαστών των Εργαστηρίων. Η Έκθεση φιλοξενείται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (τέρμα Περικλέους, Χολαργός) από 19 έως 24 Ιουνίου. Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 –...
Ενορίες : Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
21 Ιουνίου, 2023 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 12:28

Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας των Εργαστηρίων της Φανερωμένης Χολαργού

Διαδώστε:
Έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας των Εργαστηρίων της Φανερωμένης Χολαργού

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής και το Εργαστήρι Βυζαντινής Αγιογραφίας, που λειτουργούν στον Kαθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, διοργανώνουν από κοινού μεγάλη έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας, με έργα των καθηγητών και των σπουδαστών των Εργαστηρίων.

Η Έκθεση φιλοξενείται στο φουαγιέ του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (τέρμα Περικλέους, Χολαργός) από 19 έως 24 Ιουνίου.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 14:00 καί 17:00 – 20:30

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής δημιουργήθηκε το 2014 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, με καθηγήτρια την Εικαστικό Αθανασία Καραμπελά.

Από τότε μέχρι σήμερα, με μόνη διακοπή κατά την περίοδο της πανδημίας, το Εργαστήρι έχει λειτουργήσει με τμήματα Αρχαρίων και Προχωρημένων Ενηλίκων μαθητών, υπό την σκεπή και υποστήριξη του Ιερού Ναού.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, όλα αυτά τα χρόνια, μαθήτευσε πλήθος μαθητών, δημιουργήθηκαν έργα και projects διαφόρων τεχνικών, παραδόθηκαν από την Εικαστικό μαθήματα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και εκθέσεις, διοργανώθηκαν ταξίδια καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και φιλοτεχνήθηκαν ετήσιες Ομαδικές Εκθέσεις των μαθητών σε εκθεσιακούς χώρους.

Σκοπός του Εργαστηρίου και της Καθηγήτριάς του υπήρξε πάντα η προαγωγή της Τέχνης και της Ιδεολογίας της, ως μέσα καλλιέργειας μιας πιο αρμονικής, εσωτερικής και ενάρετης στάσης ζωής.

Η έναρξη των μαθημάτων και οι εγγραφές, πραγματοποιούνται παραδοσιακά το φθινόπωρο.

Το Εργαστήρι Βυζαντινής Αγιογραφίας λειτουργεί υπό την σκέπη του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης από το 2019. Το ξεκίνημά του όμως, ήταν από το 2010 σε χώρο του Πνευματικού κέντρου. Με μόνη διακοπή των μαθημάτων μας την εποχή της πανδημίας, συνεχίζει με το Τμήμα ενηλίκων να δίνει γνώσεις και έμπνευση, ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να κρατήσουμε και να διερευνήσουμε την παράδοσή μας.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εμβαθύνει στη Θεολογία της Ορθόδοξης Εικόνας, να συμβάλει στην κατανόηση και αφομοίωση ιδιαίτερα της Βυζαντινής αγιογραφίας και της παραδοσιακής μας ζωγραφικής (Αρχαίας, Ελληνικής, Βυζαντινής, Μεταβυζαντινής και λαϊκής), με την διδαχή του ελεύθερου σχεδίου, φορητής εικόνας και παράλληλα θεωρητικά μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης.

Η έναρξη των μαθημάτων και οι εγγραφές πραγματοποιούνται παραδοσιακά το φθινόπωρο. Όμως, και σε οποιαδήποτε στιγμή ενδιάμεσα στη χρονιά, υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής σε όποιον επιθυμεί να ξεκινήσει.

Καθηγήτρια του εργαστηρίου είναι η Εικαστικός – Εκπαιδευτικός Σταυρούλα Μητσάκου.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων