18/05/2021 18/05/2021 Παρακολουθήστε ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεο από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Πολυκάστρου. Μια πολύ σημαντική απόφαση ήταν η μελέτη και υιοθέτηση μιας νέας πολύ πρακτικής προβλεψιμότητας για τον προϋπάρχοντα ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος, καλαίσθητο μεν στην εξωτερική εμφάνιση, πλην όμως με σημαντικά προβλήματα: η χωρητικότητά του στα διαθέσιμα 300 τ.μ. ήταν αφάνταστα μικρή για μια...
Ενορίες : Αγία Τριάδος Πολυκάστρου
18 Μαΐου, 2021 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2021 - 17:48

Ένα εντυπωσιακό βίντεο απο τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Πολυκάστρου

Διαδώστε:
Ένα εντυπωσιακό βίντεο απο τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Πολυκάστρου

Παρακολουθήστε ένα πολύ εντυπωσιακό βίντεο από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Πολυκάστρου.

Μια πολύ σημαντική απόφαση ήταν η μελέτη και υιοθέτηση μιας νέας πολύ πρακτικής προβλεψιμότητας για τον προϋπάρχοντα ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος, καλαίσθητο μεν στην εξωτερική εμφάνιση, πλην όμως με σημαντικά προβλήματα: η χωρητικότητά του στα διαθέσιμα 300 τ.μ. ήταν αφάνταστα μικρή για μια τόσο μεγάλη κωμόπολη, όχι μόνο στις μεγάλες εόρτιες περιόδους, αλλά και τις Κυριακές• επιπλέον παρουσίαζε και εξ όψεως ακόμη σοβαρά προβλήματα στατικής επάρκειας, με απρόβλεπτα ενδεχόμενα σε περίπτωση σεισμού, δεδομένου μάλιστα ότι κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών το 1991, συνέβη, σε ώρα εκκλησιασμού σχολείων, να αποκολληθούν από ξαφνικό σεισμό αρκετά τμήματα της εσωτερικής επένδυσης με εμφανείς ρηγματώσεις. Αποφασίστηκε η κατεδάφιση εκείνου του ναού, έστω και αν οι μνήμες του προσφυγικού πληθυσμού ήταν άμεσα συνδεδεμένες μ᾽ εκείνον, και αυτό δικαιολογούσε έντονες συναισθηματικές φορτίσεις πολλών απλών είτε και σημαινόντων στελεχών του τόπου. Διαπιστώθηκε τελικά, κατά την κατεδάφιση, ότι δεν είχε ούτε σταθερή θεμελίωση, αλλ᾽ ούτε καν τον απαραίτητο σιδηρό οπλισμό. Σχεδιάστηκε εξαρχής η δημιουργία τριπλασίου ναού, υπερβαίνοντος τα 900 τ.μ, εκτός του γυναικωνίτου που καλύπτει πλήρως τις τρεις πλευρές του ναού. Ο ναός θεμελιώθηκε στις 31 Αυγούστου 1998. Αρχικά κατασκευάστηκε o ημιϊσόγειος ναός, των Αγίων Πάντων, όπου για αρκετά χρόνια εκκλησιάζονταν οι ενορίτες, υπερπληρούμενος από το εκκλησίασμα. Αυτό δικαίωνε συν τοις άλλοις και την αμετάθετη αποφασιστικότητα για ανέγερση νέου ναού μεγάλων διαστάσεων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων