04/02/2019 04/02/2019 Στην Ελλάδα από το 1929 εορταζόταν η Υπαπαντή ως γιορτή της Μητέρας σε συνδυασμό με τη γιορτή της Μεγάλης Μητέρας της Παναγίας μας. Έτσι λοιπόν τα παιδιά των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη με την βοήθεια των Κατηχητών τους σκέφτηκαν να πραγματοποιήσουν μια μικρή γιορτή το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Στυλιανού Γκύζη
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2019 - 22:08

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μάνα από τα παιδιά στο Γκύζη

Διαδώστε:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μάνα από τα παιδιά στο Γκύζη

Στην Ελλάδα από το 1929 εορταζόταν η Υπαπαντή ως γιορτή της Μητέρας σε συνδυασμό με τη γιορτή της Μεγάλης Μητέρας της Παναγίας μας. Έτσι λοιπόν τα παιδιά των Νεανικών Κατηχητικών Συντροφιών του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη με την βοήθεια των Κατηχητών τους σκέφτηκαν να πραγματοποιήσουν μια μικρή γιορτή το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου αφιερωμένη αποκλειστικά στις μητέρες τους και αφ΄ενός μεν να τους θυμίσουν την σημαντικότητα της ημέρας και αφ΄ετέρου να τους πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ο π. Αντώνιος Μπεζαϊτης, υπεύθυνος Ιερέας της Νεότητος της Ενορίας στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του λίγο πριν δώσει το λόγο στον π. Χρήστο Παναγιωτόπουλο προϊστάμενο του Ναού, επεσήμανε και εξήρε το πρόσωπο της Παναγίας – Μητέρας μας, προτρέποντας τα παιδιά και ειδικότερα τα κορίτσια και τις μητέρες τους να της μοιάσουν για να μπορέσουν να γίνουν το πρότυπο της οικογένειας, το πρότυπο της αγάπης, το πρότυπο των παιδιών τους σ΄ένα κόσμο που συνεχώς καταστρέφεται. Ακολούθως πολύ εύστοχα ο π. Χρήστος συμβούλευσε τις μητέρες με ωφέλιμο λόγο τόσο για την ανατροφή των παιδιών όσο και γενικότερα για την οικογένεια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο π. Αθανάσιος Γιακουμάκης, Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού, συγκινώντας μας με το παράδειγμα που μας ανέφερε.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε στην αίθουσα του Νεανικού μας Κέντρου με τα παιδιά να προσφέρουν στις μητέρες τσάϊ συνοδευόμενα από εδέσματα που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά και διαβάζοντας στην μεγάλη οθόνη το “ευχαριστώ” των παιδιών στις μητέρες τους.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων