06/12/2019 06/12/2019 Παράσταση – αφιέρωμα στην παλαιά Αθήνα, που όλοι θυμόμαστε και νοσταλγούμε, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…». Με ζωντανή μουσική, πρόζα και τραγούδια που πλημμύρισαν τον χώρο με αναμνήσεις και συναισθήματα, ξεδιπλώθηκε, σαν σε οθόνη, η ιστορία μιας άλλης, αγαπημένης εποχής,...
Ενορίες : Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 21:30

«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»: Μουσικοθεατρική παράσταση: «Μια λατέρνα… ένα όνειρο»

Διαδώστε:
«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»: Μουσικοθεατρική παράσταση: «Μια λατέρνα… ένα όνειρο»

Παράσταση – αφιέρωμα στην παλαιά Αθήνα, που όλοι θυμόμαστε και νοσταλγούμε, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».
Με ζωντανή μουσική, πρόζα και τραγούδια που πλημμύρισαν τον χώρο με αναμνήσεις και συναισθήματα, ξεδιπλώθηκε, σαν σε οθόνη, η ιστορία μιας άλλης, αγαπημένης εποχής, χρωματισμένη διακριτικά από το φίλτρο της νοσταλγίας.

Η μουσική ομάδα, απέδωσε ένα πολύ προσεγμένο μελοποιημένο ρεπερτόριο εμπλουτισμένο με λόγο και υποκριτική, με σημείο αναφοράς, την μελοποιημένη ποίηση και πιο συγκεκριμένα την συνάντηση του Μάνου Χατζιδάκι με τον Νίκο Γκάτσο.

Την μουσική επιμέλεια, την επιλογή κειμένων και την σκηνοθεσία, είχε ο Γιώργος Βολονάκης.
Συμμετείχαν, στο Πιάνο η Μαρία Κάτσαρη, στο Μπουζούκι και το Μαντολίνο, ο Στάθης Κοντοπάνος.
Έπαιξαν και τραγούδησαν, (αλφαβητικά), οι Γιώργος Βολονάκης, Μαρία Κάτσαρη, Στάθης Κοντοπάνος, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου και Γιάννης Μπόγρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων