13/10/2020 13/10/2020 Πάντας τους Αθηναίους αγίους τίμησαν σε σύναξη στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου 2020. Την Κυριακή, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, λιτανεύθηκε εντός του ναού η εικόνα των Αθηναίων Αγίων και τοποθετήθηκε στον πρόναο για προσκύνημα. Η εικόνα αγιογραφήθηκε προ ετών, εις μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης
13 Οκτωβρίου, 2020 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 11:33

Εντός του ναού η λιτάνευση της εικόνας των Αθηναίων Αγίων στην Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης

Διαδώστε:
Εντός του ναού η λιτάνευση της εικόνας των Αθηναίων Αγίων στην Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης

Πάντας τους Αθηναίους αγίους τίμησαν σε σύναξη στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου 2020.

Την Κυριακή, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, λιτανεύθηκε εντός του ναού η εικόνα των Αθηναίων Αγίων και τοποθετήθηκε στον πρόναο για προσκύνημα. Η εικόνα αγιογραφήθηκε προ ετών, εις μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, ο οποίος καθιέρωσε την εόρτιο σύναξη των Αθηναίων Αγίων να συμπίπτει με την ημέρα απελευθέρωσης των Αθηνών από τα Γερμανικά στρατεύματα την 12η Οκτωβρίου του 1944.

Το απόγευμα, τελέσθηκε ο εσπερινός και όρθρος από τον πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη, ενώ το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου με τον δομέστιχο Γεώργιο Βάρσο.

Την ημέρα της εορτής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τους αρχιμανδρίτες Δαμάσκηνο Φυλακτό και Ευσέβιο Μεάντζια, με ιεροψάλτες τον Δημήτριο Σκούταρη και Γεώργιο Βάρσο. Στο τέλος εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα που προκάλεσε στην Αθήνα από εκτελέσεις ή την πείνα, η τετράχρονη κατοχή από τα Γερμανικά στρατεύματα και μνημονεύθηκαν οι αρχιεπίσκοποι Αθηνών της εποχής εκείνης Χρύσανθος και Δαμασκηνός, καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Η εικόνα των Αθηναίων αγίων θα παραμείνει σε προσκύνηση για ευλογία των πιστών, έως το προσεχές Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων