11/04/2022 11/04/2022 Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος και Εθνομάρτυρος Γρηγορίου Ε΄ τίμησε η ενορία Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, η προτομή του οποίου κοσμεί την πλατεία του Ιερού Ναού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Χολαργού- Παπάγου. Την Ε΄ Κυριακή των Νηστεών 10 Απριλίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Λίγο πριν την απόλυσή, ο...
Ενορίες : Φανερωμένης Χολαργού
11 Απριλίου, 2022 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2022 - 8:42

Εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου Ε΄στη Φανερωμένη Χολαργού

Διαδώστε:
Εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου Ε΄στη Φανερωμένη Χολαργού

Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος και Εθνομάρτυρος Γρηγορίου Ε΄ τίμησε η ενορία Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, η προτομή του οποίου κοσμεί την πλατεία του Ιερού Ναού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Χολαργού- Παπάγου.

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστεών 10 Απριλίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Λίγο πριν την απόλυσή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Χολαργού- Παπάγου κ. Φίλιππος Τακόπουλος, Εκπαιδευτικός, μίλησε για τον μαρτυρικό Ιεράρχη, σκιαγραφώντας -με τρόπο ιστορικώς τεκμηριωμένο- σημαντικές πτυχές του βίου, της προσφοράς και του μαρτυρίου του Πατριάρχου.

Ακολούθησε λιτανευτικώς η μετάβαση όλων στην προτομή του Αγίου Ιερομάρτυρος και Εθνομάρτυρος Γρηγορίου Ε΄ όπου τελέστηκε Αρτοκλασία στην μνήμη του Αγίου.

Επακολούθησε κατάθεση στεφάνου, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η απόδοση του γνωστού ιστορικού ποιήματος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη «Ο ανδριάς του αοιδίμου Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως», που εκφώνησε ο ποιητής στις 25 Μαρτίου 1872, στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Αγίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απήγγειλε η Αλεξία Δονάτη Καυκοπούλου.

Στο τέλος το Χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα του Συλλόγου Πελοποννησίων Χολαργού- Παπάγου παρουσίασε ελληνικούς χορούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων