01/09/2021 01/09/2021 Με την χάρη του Θεού, θα τιμηθεί πανηγυρικά στην ενορία του Αγίου Νείλου Πειραιώς, το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ εν Χώναις της Φρυγίας, του οποίου Ιερά Εικόνα φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό. Κατά την ακολουθία του Εσπερινού της παραμονής θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Οι δεσμοί...
Ενορίες : Αγίου Νείλου Πειραιώς
01 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 22:14

Εορτασμός του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου στον Πειραιά

Διαδώστε:
Εορτασμός του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου στον Πειραιά

Με την χάρη του Θεού, θα τιμηθεί πανηγυρικά στην ενορία του Αγίου Νείλου Πειραιώς, το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου το θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ εν Χώναις της Φρυγίας, του οποίου Ιερά Εικόνα φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό.

Κατά την ακολουθία του Εσπερινού της παραμονής θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Οι δεσμοί της εν λόγω ενορίας με το Αρχαγγελοσκέπαστο Νησί της Σύμης είναι στενοί, καθώς ο πρώτος εφημέριος του Ιερού Ναού, μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Παπαβασιλείου (1884-1961), καταγόταν από τη Σύμη, ενώ πολλοί Συμιακοί κατοικούν στην περιοχή γύρω από τον Ιερό Ναό.
Επιπλέον, υπάρχει το αφιέρωμα των στελεχών Νεότητος της ενορίας, στον Ταξιάρχη της Σύμης, το οποίο προέρχεται από την εκπομπή “Ορθοδοξία και Βιωματικές Εμπειρίες”, των στελεχών, αποφοίτων και φίλων του Ενοριακού Νεανικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίου Νείλου Πειραιώς. Η εκπομπή αυτή μεταδόθηκε από τoν ραδιοφωνικό σταθμό “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2fm”.

Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

19.00 Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Αρχάγγελο Μιχαήλ ενώπιον της Ιεράς Εικόνος Του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

19.00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

21.00 Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

07.00 Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Ακολουθία Μικρού Αγιασμού με Ευχή εις τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

18.30 Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

  • Το απόγευμα της 5ης Σεπτεμβρίου, θα διανεμηθεί ευλογία από τον Πανορμίτη της Σύμης.
  • Κάθε Τρίτη στις 11.00 π.μ. τελείται στον Ιερό μας Ναό, Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων