21/05/2020 21/05/2020 Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως του Ναυπλίου να εορτάζουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Βάση κάποιων προφορικών μαρτυρίων ήταν Μετόχι της Ιερής ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τσέλο Ασίνης και στα κελιά φιλοξενούνταν άποροι...
21 Μαΐου, 2020 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2020 - 11:55

Εορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στην Καραθώνα Ναυπλίου

Διαδώστε:
Εορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στην Καραθώνα Ναυπλίου

Η τοπική παράδοση εδώ και έναν αιώνα (από το 1910), θέλει τους οικοδόμους της πόλεως του Ναυπλίου να εορτάζουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. Βάση κάποιων προφορικών μαρτυρίων ήταν Μετόχι της Ιερής ανδρικής μονής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τσέλο Ασίνης και στα κελιά φιλοξενούνταν άποροι κληρικοί της Μητροπόλεως Αργολίδος. Εντός της εκκλησιάς υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης θρησκευτικής αξίας που τώρα φυλάσσονται στο εκκλησιαστικό μουσείο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας μιας και εκεί ανήκει εκκλησιαστικά.

Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό και την θεία λειτουργιά τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος , ιερέας της ενορίας Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Φέτος δεν πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων πέριξ του χώρου με φόντο το απέραντο γαλάζιο λόγω του κορωνοϊού.

Κάθε χρόνο στην εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο σύλλογος οικοδόμων Ναυπλίου προσφέρει κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές .

Στην θεία λειτουργιά παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου σε θέματα αθλητισμού Ιωάννης Μαντζούνης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων