17/07/2021 17/07/2021 Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού του Δήμου Ναυπλιέων. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Κατά τις Ιερές Ακολουθίες έψαλε η χορωδία των εν Αργολίδι Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως υπό την...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Νέου Ροεινού Ναυπλίου
17 Ιουλίου, 2021 - 15:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2021 - 15:37

Εορτάζει ο Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού στην Αργολίδα

Διαδώστε:
Εορτάζει ο Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού στην Αργολίδα

Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού του Δήμου Ναυπλιέων.

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Κατά τις Ιερές Ακολουθίες έψαλε η χορωδία των εν Αργολίδι Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Πιπέρου.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο εφημέριος του ναού π. Παναγιώτης Δήμας, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για τη τιμή που έκανε να τελέσει τον εσπερινό καθώς κι όλους όσους τίμησαν με τη παρουσία τους την Αγία Μαρίνα.

Το Ροεινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νομού Αργολίδας και οι κάτοικοι του είναι κατά πλειοψηφία Αρκάδες μιας και οι προγονοί τους ήρθαν από το Ροεινό της Αρκαδίας, κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων