11/09/2023 11/09/2023 Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 10 Σεπτεμβρίου 2023, πανηγύρισε το μοναδικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη, εντός του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου. Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης διαμορφώθηκε και αφιερώθηκε στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης το προηγούμενο έτος, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη...
Ενορίες : Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 12:21

Eορτή του μοναδικού Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Eορτή του μοναδικού Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 10 Σεπτεμβρίου 2023, πανηγύρισε το μοναδικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη, εντός του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης διαμορφώθηκε και αφιερώθηκε στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης το προηγούμενο έτος, με τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το μαρτύριο του Αγίου, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ύστερα από πρωτοβουλία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Λιόλιου.

Την παραμονή της εορτής, 9 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και την κυριώνυμο ημέρα το πρωί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα εψάλη η Ιερά Παράκληση του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και ακολούθησε Ιερό Ευχέλαιο και η προσκύνηση του τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού που φυλάσσεται στον Ναό. Η ενορία κατέχει επίσης ένα ιερό κειμήλιο του Μικρασιατικού Ελληνισμού, την εικόνα της Παναγίας που φέρει το όνομα ‘’Η Πάντων Ελπίς’’ και ανάγεται στην Παλαιολόγεια εποχή, στις αρχές του 14ου αιώνα. Αφιερώθηκε στον ναό από Μικρασιάτες που τη διέσωσαν και τη μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων