02/05/2022 02/05/2022 Με αναστάσιμη χαρά και σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε o Αναστάσιμoς Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή και ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων. Της Ιεράς Ακολουθίας συμμετείχαν ο Πρωτ. π. Βασίλειος Μπραζιώτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρκαδόνας, ο Αιδεισιμολογιότατος π. Ευάγγελος Σαμαράς της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνος, ο οποίος κήρυξε και τον...
Ενορίες : Αγίου Αθανασίου Μεγαλοχωρίου Τρικάλων
02 Μαΐου, 2022 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2022 - 17:48

Εόρτιος Εσπερινός Αγίου Αθανασίου Μεγαλοχωρίου

Διαδώστε:
Εόρτιος Εσπερινός Αγίου Αθανασίου Μεγαλοχωρίου

Με αναστάσιμη χαρά και σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε o Αναστάσιμoς Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή και ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Της Ιεράς Ακολουθίας συμμετείχαν ο Πρωτ. π. Βασίλειος Μπραζιώτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Φαρκαδόνας, ο Αιδεισιμολογιότατος π. Ευάγγελος Σαμαράς της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό και ο Σταυροφόρος Οικονόμος π. Ευάγγελος Βαρώνη.

Ακολούθως τελέσθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου, σε δρόμους του χωριού, υποβασταζόμενη από νεαρούς κατοίκους του χωρίου. Γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές κρατούσαν την ελληνική σημαία η οποία στο κέντρο έφερε την μορφή του Αγίου Αθανασίου.

Τους Ιερούς Ύμνους απέδωσαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών και Γ. Γραμματέας της ΟΜΣΙΕ κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Αθανάσιος Τζέλης.
Την οργάνωση της Πανηγύρεως καθώς και το γενικό πρόσταγμα της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνας, είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κων/νος Γιώτας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων