04/12/2019 04/12/2019 Mε την συμμετοχή πλήθους πιστών, που λιτάνευσαν την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη. Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και παρουσία πολλών ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ακολούθησε η λιτάνευση στους δρόμους της...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Δάφνης
04 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:13

Επ. Ωρεών «Η Αγία Βαρβάρα δεν προσκύνησε τα είδωλα, πρέπει να γίνει πρότυπο για τους χριστιανούς»

Διαδώστε:
Επ. Ωρεών «Η Αγία Βαρβάρα δεν προσκύνησε τα είδωλα, πρέπει να γίνει πρότυπο για τους χριστιανούς»

Mε την συμμετοχή πλήθους πιστών, που λιτάνευσαν την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου και παρουσία πολλών ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθησε η λιτάνευση στους δρόμους της Δάφνης, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δάφνης – Υμηττού κ. Αναστασίου Μπινίσκου, τοπικοί σύλλογοι του Δήμου Δάφνης-Υμηττού ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και κλιμάκιο του Σώματος Προσκόπων του Δήμου Δάφνης.

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας ευχαρίστησε άπαντες για την σωστή διοργάνωση και την βοήθεια για την πανήγυρη, ενώ θερμές ευχαριστίες εξέφρασε προς τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο.

«Η Αγία Βαρβάρα δεν προσκύνησε τα είδωλα πρέπει να γίνει πρότυπο για τους χριστιανούς» σημείωσε ο Επίσκοπος Ωρεών ενώ τόνισε πως πρέπει να αρνηθούμε την οποιαδήποτε ειδωλολατρική σχέση και να γίνουμε αποδέκτες αγάπης του Θεού και των συνανθρώπων μας. Σε άλλο σημείο ευχαρίστησε τον π. Μάξιμο και τον συνεχάρη για τον πρόσφατο διορισμό του στην Ιερά Σύνοδο.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων