05/02/2023 05/02/2023 Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Στεμνίτσας, παρά τη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του Ιερού Ναού, αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Αγγελίδη,μπροστά στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών “Ο Υψούντας“, ο αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Ραμοβούνι, Μεσσηνία, 3 Απριλίου...
Ενορίες : ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 17:19

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Γέρο του Μοριά στη Στεμνίτσα

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τον Γέρο του Μοριά στη Στεμνίτσα

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Στεμνίτσας, παρά τη χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του Ιερού Ναού, αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Αγγελίδη,μπροστά στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών “Ο Υψούντας“, ο αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Ραμοβούνι, Μεσσηνία, 3 Απριλίου 1770 – Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 1843), σύμφωνα με την παράδοση, βαπτίστηκε στη Στεμνίτσα, στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία ήταν κτισμένη στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η προτομή του.

Νονός του ήταν ο Στεμνιτσιώτης Ιωάννης Παλαμήδης προύχοντας της Πελοποννήσου, πατέρας του Ρήγα Παλαμήδη, λόγιου και αγωνιστή του 1821.

Η προτομή φιλοτεχνήθηκε με δωρεά της οικογενείας Αναστασίου και Ζαμπέτας Δημακοπούλου και τοποθετήθηκε στην πλατεία τον Ιούλιο του 2022.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων