16/01/2023 16/01/2023 Ενημερώσου, Δράσε, Πρόλαβε, οι φυσικές καταστροφές απειλούν την ζωή και την περιουσία σου» είναι το κεντρικό σύνθημα εκδήλωσης-εσπερίδας που οργανώνουν η Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε. Αγριάς-Δ.Βόλου και ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού Ιερού Ναού Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, Δ.Ε. Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου, σε συνεργασία με την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας,...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Νέας Ιωνίας Βόλου
16 Ιανουαρίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 18:06

Εσπερίδα με θέμα: Οι φυσικές καταστροφές στην εποχή της κλιματικής κρίσης: Πρόληψη-Αντιμετώπιση-Εθελοντισμός

Διαδώστε:
Εσπερίδα με θέμα: Οι φυσικές καταστροφές στην εποχή της κλιματικής κρίσης: Πρόληψη-Αντιμετώπιση-Εθελοντισμός

Ενημερώσου, Δράσε, Πρόλαβε, οι φυσικές καταστροφές απειλούν την ζωή και την περιουσία σου» είναι το κεντρικό σύνθημα εκδήλωσης-εσπερίδας που οργανώνουν η Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Δ.Ε. Αγριάς-Δ.Βόλου και ο Τομέας Νεότητος και Πολιτισμού Ιερού Ναού Αγίων Ιωάννου Δαμασκηνού, Βαρβάρας και Σοφίας, Δ.Ε. Νέας Ιωνίας-Δ.Βόλου, σε συνεργασία με την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και με υποστήριξη του ερευνητικού οργανισμού ΔιαΝΕΟσις.

Θέμα της εκδήλωσης είναι “Οι φυσικές καταστροφές στην εποχή της κλιματικής κρίσης: πρόληψη-αντιμετώπιση-εθελοντισμός” και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στις 18:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας του Δ. Βόλου, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.
 
Σκοπός του συλλόγου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ένα κρίσιμο θέμα που μπορεί να απειλήσει την ζωή, την περιουσία, το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
 
Απώτερος στόχος είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας και όλων των αρμοδίων φορέων για την εκπόνηση ενός σχεδίου για την αποτελεσματική πρόληψη των απειλών και την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων φυσικών καταστροφών, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, αξιοποιώντας τοπικά μέσα και δυνάμεις. 
 
Επίσης η εκδήλωση στοχεύει στο να είναι μια πιλοτική πρώτη συνάντηση για την εφαρμογή σχεδίου δράσεων και για άλλες περιοχές.
 
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
 
• κ. Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 
• κ. Χρήστος Τριαντόπουλος Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές 
 
• κα. Φαίη Μακαντάση Διευθύντρια Ερευνών ΔιαΝΕΟσις 
 
• κ. Άρης Ψιλοβίκος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος (Τ.Γ.Ι.Υ.Π.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 
 
• Αρχιμ. Βαρνάβας Σαράτσης Υπεύθυνος του Τομέα Νεότητος και Πολιτισμού και Εθελοντής του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων