24/11/2022 25/11/2022 Με την πρέπουσα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Καλαμάτας. Στην Ακολουθία προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή Ιερέων της πόλης. Πρό τού πέρατος της Ακολουθίας ο π....
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας
24 Νοεμβρίου, 2022 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 1:17

Εσπερινός Αγίας Αικατερίνης στον πανηγυρίζοντα ναό της Καλαμάτας

Διαδώστε:
Εσπερινός Αγίας Αικατερίνης στον πανηγυρίζοντα ναό της Καλαμάτας

Με την πρέπουσα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Καλαμάτας.

Στην Ακολουθία προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή Ιερέων της πόλης.

Πρό τού πέρατος της Ακολουθίας ο π. Φίλιππος, κηρύττοντας το θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στο βίο της Αγίας Αικατερίνης τονίζοντας πως η τιμή στην Αγία δεν είναι τιμή που αναφέρεται στην ομορφιά ή στην αρχοντική καταγωγή της, αλλά τιμή που αρμόζει στο μαρτύριο και την ομολογία πίστεως της.

Τέλος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο και τους συνεργάτες του για το έργο της ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων