15/10/2023 06/01/2024 Σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, εορτάζεται η Σύναξη των Αγίων καταγόμενων από την παλαιά Κίο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας. Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, τελέστηκε εορταστικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδας, ιερουργούντος...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου Αργολίδας
15 Οκτωβρίου, 2023 - 13:08
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 19:57

Εσπερινός Αγίων της Μικρασιατικής Κίου στη Νέα Κίο Αργολίδας

Διαδώστε:
Εσπερινός Αγίων της Μικρασιατικής Κίου στη Νέα Κίο Αργολίδας

Σήμερα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, εορτάζεται η Σύναξη των Αγίων καταγόμενων από την παλαιά Κίο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας.

Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, τελέστηκε εορταστικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδας, ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβύτερου π. Δημοσθένη Γάτσιου και του Ιερέα π. Ηλία Γάτσιου.

Η τοπική εκκλησία της Νέας Κίου τιμά σε κοινή Ιερά Πανήγυρη, τον Οσιομάρτυρα και Ομολογητή ‘Ιγνάτιο, τον Άγιο Ευστάθιο Επίσκοπο Κίου, τον Αθανάσιο μάρτυρα, καθώς και τον Οσιομάρτυρα Μακάριο.

Η Ιερά Εικόνα των Αγίων φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων