11/07/2021 14/07/2021 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στην Πάτρα. Για περισσότερο από μία εβδομάδα γιόρταζε το Iερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου μαζί με τον κεντρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών, στον περίβολο του οποίου βρίσκεται το παρεκκλήσι. Οι προετοιμασίες για την εορτή και οι προεόρτιες λατρευτικές...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Πατρών
11 Ιουλίου, 2021 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 15:14

Εβδομαδιαίες λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Παΐσιο

Διαδώστε:
Εβδομαδιαίες λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Παΐσιο

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου στην Πάτρα. Για περισσότερο από μία εβδομάδα γιόρταζε το Iερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου μαζί με τον κεντρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών, στον περίβολο του οποίου βρίσκεται το παρεκκλήσι.

Οι προετοιμασίες για την εορτή και οι προεόρτιες λατρευτικές συνάξεις στην ενορία επί τη μνήμη του οσίου άρχισαν από τις 4 Ιουλίου, οπότε και έγινε η πρώτη Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου.

Η συμμετοχή του Λαού ήταν μεγάλη ολόκληρη την εβδομάδα.

Στις 5 Ιουλίου τραβήχτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες που βλέπετε.

Αγρυπνίες ακολούθησαν όλη την εβδομάδα, ενώ υπήρξε και εόρτιος εκδήλωση, στην οποία πραγματοποιήθηκε ομιλία για τον Όσιο Παΐσιο, κατά τη διάρκειά της τιμήθηκε ο εφημέριος της ενορίας π. Σπυρίδων Σταθούλιας.

Την Πέμπτη 8/7/2021 τελέστηκε η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου από τον Αρχιμ. π. Ιωακείμ Σταματόπουλο και ακολούθως Ιερά Αγρυπνία, ενώ την Παρασκευή 9/7/2021 εψάλη ο Εσπερινός και η Ακολουθία των Χαιρετισμών του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Προέστη ο Πρωτ. π. Περικλής Ρίπισης.

Το Σάββατο τελέστηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός, ενώ σήμερα το πρωί, Κυριακής 11ης Ιουλίου μετά την Θεία Λειτουργία το πρωί έγινε η έξοδος της Ιεράς Εικόνος και η έναρξη της πανηγύρεως.

Την παραμονή της εορτής του Οσίου τελέσθηκε ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς με γλαφυρότητα στις αρετές με τις οποίες ήταν κεκοσμημένος ο Όσιος Παΐσιος και στην παρρησία του προς τον Θεόν και εν όσω ζούσε επί της γης, αλλά και μετά την έξοδο του εκ του ματαίου τούτου κόσμου. Παρ’ ότι έζησε κατά τα τελευταία έτη, εν τούτοις κατέστη γνωστός τοις πάσι ένεκα της πνευματικής του ακτινοβολίας.

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων