22/09/2023 22/09/2023 «Ἔστι δὲ καὶ ἄλλα πολλὰ ὅσα ἐποίησεν ὁ Ἰησοῦς, ἅτινα ἐὰν γράφηται καθ’ ἕν, οὐδὲ αὐτὸν οἶμαι τὸν κόσμον χωρῆσαι τὰ γραφόμενα βιβλία».(Ιωαν. κα’ 25) Που θα πει: Ὑπάρχουν καὶ πολλὰ ἄλλα ποὺ ἔκανε ὁ Ἰησοῦς, τὰ ὁποῖα, ἐὰν γραφοῦν καθένα, νομίζω ὅτι οὔτε αὐτὸς ὁ κόσμος δὲν θὰ χωροῦσε τὰ βιβλία ποὺ θὰ ἐγράφοντο....
Ενορίες : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ,
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 20:54

Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια στον Βύρωνα

Διαδώστε:
Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια στον Βύρωνα

«Ἔστι δὲ καὶ ἄλλα πολλὰ ὅσα ἐποίησεν ὁ Ἰησοῦς, ἅτινα ἐὰν γράφηται καθ’ ἕν, οὐδὲ αὐτὸν οἶμαι τὸν κόσμον χωρῆσαι τὰ γραφόμενα βιβλία».(Ιωαν. κα’ 25) Που θα πει: Ὑπάρχουν καὶ πολλὰ ἄλλα ποὺ ἔκανε ὁ Ἰησοῦς, τὰ ὁποῖα, ἐὰν γραφοῦν καθένα, νομίζω ὅτι οὔτε αὐτὸς ὁ κόσμος δὲν θὰ χωροῦσε τὰ βιβλία ποὺ θὰ ἐγράφοντο.

Είναι ο λόγος του Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού που σε λίγες ημέρες θα εορτάσει η Εκκλησία μας (26 Σεπτεμβρίου) και αναφέρεται στα όσα εποίησε ο Ιησούς στο πέρασμά Του από τη γη.

Και φυσικά δεν σταμάτησαν όλα αυτά τα θαυμάσιά Του, ακόμα και μετά την ανάληψή Του στους Ουρανούς. Άφησε τους Αγίους του και ιδιαίτερα τη Μητέρα Του να μας καθοδηγούν -και- μέσω των θαυμάτων που επιτελούν εις το Όνομα του Θεού του ζώντος στους ανθρώπους.

Στο τροπάριο της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης (24 Σεπτεμβρίου) γράφει ο Υμνωδός: «Χαίρε η προστασία πάντων των δεομένων Χαίρε η σωτηρία των τιμώντων σε πόθω, Χαίρε η τω παραλύτω την ίασιν βραβεύσασα».

Αυτή είναι η μεγάλη απόδειξη της αγάπης και της συναντίληψής Της στο γένος των ανθρώπων. Θαυματουργεί μεγαλειωδώς σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Όλοι έχουν κάτι να πουν για τα θαυμάσιά Της.

Τα τελευταία τρία χρόνια η Παναγία η Παρηγορήτρια στο Βύρωνα, μοιράζει στον κόσμο την υγεία ψυχικών και σωματικών νοσημάτων, κατευνάζει δύσκολες καταστάσεις, χαρίζει παρηγορία και ελπίδα σε όποιον επικαλείται το Όνομά Της.

Για το λόγο αυτό στα πλαίσια των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό μας την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 6:00μμ Ιερό Ευχέλαιο απο τους Ιερείς του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος των οποίων θα προστεί ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου και θα κηρύξει το Θείο Λόγο. Στο τέλος της Ακολουθίας θα αναγνωσθεί απο τους Ιερείς ειδική Ευχή ενώπιον της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Παρηγορητρίας υπέρ υγείας πάντων των ορθοδόξων χριστιανών.

Επίσης στα πλαίσια των φετινών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια θα ομιλήσει ο

Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου και Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Βατοπαιδινός με θέμα «Η Παναγία στη ζωή των σύγχρονων Αγίων».

Υπενθυμίζεται ότι τελείται καθημερινά 7:00πμ-9:00πμ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό μας. Επίσης, καθημερινά τελείται Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια στις 11:00 το πρωί και στις 6:00 το απόγευμα ενώ οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοικτές για τους ευλαβείς προσκυνητές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι προσκυνητές μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2107660943

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων