17/11/2023 17/11/2023 Μια τεράστια πνευματική εμπειρία και μοναδική ευλογία έζησαν οι εν Κύπρω αδελφοί μας κατά την επίσκεψη της Παναγίας μας στην πονεμένη Μεγαλόνησο από 2 έως 11 Νοεμβρίου 2023. Πλήθη χριστιανών, κάθε ηλικίας προσέρχονταν καθημερινά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου φιλοξενούνταν η Παναγία μας και περιμένοντας καρτερικά στη σειρά τους, προσκυνούσαν με πίστη...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα
17 Νοεμβρίου, 2023 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2023 - 11:12

Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Μια τεράστια πνευματική εμπειρία και μοναδική ευλογία έζησαν οι εν Κύπρω αδελφοί μας κατά την επίσκεψη της Παναγίας μας στην πονεμένη Μεγαλόνησο από 2 έως 11 Νοεμβρίου 2023.

Πλήθη χριστιανών, κάθε ηλικίας προσέρχονταν καθημερινά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου φιλοξενούνταν η Παναγία μας και περιμένοντας καρτερικά στη σειρά τους, προσκυνούσαν με πίστη και ελπίδα τη χάρη Της.

Για το λόγο αυτό και χρειάστηκε να παραταθεί η παραμονή της Ιεράς Εικόνος κατά 6 ημέρες.

Η προσέλευση δε του κόσμου κατά την αναχώρηση της Παναγίας μας από τον Ιερό Ναό προκειμένου να επιστρέψει στο θρόνο Της, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, ήταν άνευ προηγουμένου.

Τα παραπάνω γραφόμενα δηλώνουν τη θέση που κατέχει η Κυρία Θεοτόκος στην ψυχή κάθε χριστιανού και φυσικά στην Πίστη μας.

Η Παναγία μας είναι Μητέρα και Μεσίτρια και Αρωγός και Ελπίδα και Στήριγμα και Παρηγορία και Συνοδοιπόρος και Τροφός και Κηδεμών και τόσα άλλα αναγκαία για τη σωτηρία μας ων ούκ έστιν αριθμός.

Ευρισκόμενοι λοιπόν στις παραμονές της Εορτής των Εισοδίων της Παναγίας μας, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί στον Ιερό Ναό μας Ιερό Ευχέλαιο υπέρ υγείας και ψυχικής ανορθώσεως όλων των πιστών, όπου στο τέλος θα αναγνωστεί υπό του Ιερέως η Ευχή εις την Παναγία την Παρηγορήτρια, προς ενδυνάμωση των αδελφών μας που βρίσκονται σε δοκιμασία, και θα εμβαστισθεί στο Άγιο Έλαιο το Μύρο της Παναγίας μας τα οποία οι Ιερείς στη συνέχεια θα χρίσουν τους πιστούς.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό μας τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00-9:00 πμ (Ιερό Σαρανταλείτουργο) προς τιμήν της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

· Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια 11:00 πμ και 5:30μμ

Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοικτός από 7:00 το πρωί έως 7:30 το βράδυ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι προσκυνητές μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2107660943.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων