28/12/2021 28/12/2021 Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 26 Δεκεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς. Του μυστηρίου της Αναιμάκτου Μυσταγωγίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, όπου έψαλλε τις Ιαμβικές Καταβασίες των Χριστουγέννων ενώ κατά την Θεία Λειτουργία, αμέσως μετά...
Ενορίες : Άγιος Νείλος Πειραιώς
28 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 23:44

Ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου

Διαδώστε:
Ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 26 Δεκεμβρίου 2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Μυροβλύτου Πειραιώς.

Του μυστηρίου της Αναιμάκτου Μυσταγωγίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, όπου έψαλλε τις Ιαμβικές Καταβασίες των Χριστουγέννων ενώ κατά την Θεία Λειτουργία, αμέσως μετά το Ευαγγέλιο, κήρυξε τον θείο λόγο στους παριστάμενους πιστούς. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε: 1. στον αληθινό εορτασμό των Αγίων Χριστουγέννων, ο οποίος απέχει μακριά από το κοσμικό πνεύμα των ημερών μας 2. στην ταπείνωση του Σωτήρα μας, την οποία αν δεν την αποκτήσουμε, δεν θα βιώσουμε αληθινά Χριστούγεννα και 3. στην βρεφοκτονία του Ηρώδη και στις σύγχρονες βρεφοκτονίες που γίνονται μέσω των αμβλώσεων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε δέηση για την κατάπαυση της πανδημίας και ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε σχετική ευχή.

Ακούστε το κήρυγμα της Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων