13/02/2022 13/02/2022 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού ιερούργησε την Κυριακή (του Τελώνου και Φαρισαίου) 13 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ημέρα αυτή την πρώτη Θ. Λειτουργία με τη νέα ιδιότητά του, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, κατόπιν της σχετικής αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του...
Ενορίες : Παναγία Φανερωμένη Χολαργού
13 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2022 - 19:30

Ευχές δέχτηκε ο νέος εκπρόσωπος του Φαναρίου στην Αθήνα

Διαδώστε:
Ευχές δέχτηκε ο νέος εκπρόσωπος του Φαναρίου στην Αθήνα

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού ιερούργησε την Κυριακή (του Τελώνου και Φαρισαίου) 13 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ημέρα αυτή την πρώτη Θ. Λειτουργία με τη νέα ιδιότητά του, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, κατόπιν της σχετικής αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, τόνισε την ανάγκη βιώσεως των πνευματικών μηνυμάτων του Τριωδίου με πνεύμα αυθεντικότητος και ταπεινώσεως, χωρίς υπερβολές και κυρίως χωρίς υποκριτική διάθεση μίας επιδερμικής θρησκευτικότητας. «Ας μην είμαστε χριστιανοί της ταμπέλας», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, αλλά άνθρωποι καταλλαγής, αγάπης και κατανόησης, ιδιαίτερα μάλιστα στους σύγχρονους δύσκολους καιρούς μας.

Προ της Απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Συμεών Βενετσιάνος, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των Ιερέων και του εκκλησιάσματος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο η Παναγία Φανερωμένη να του φανερώνει δρόμους ειρήνευσης, συνεργασίας και συνοδοιπορίας στη νέα διακονία που τού εμπιστεύεται η Εκκλησία –όπως και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος άλλωστε επιθυμεί-, δωρίζοντάς του εκ μέρους του Ι. Ναού και την ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης. Συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ι. Ναού π. Ιωάννης Καλογερόπουλος και π. Κωνσταντίνος Στούμπος. Τα ιερά αναλόγια υπηρέτησαν ο Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου και ο Λαμπαδάριος κ. Διονύσιος Θανασούλης. Παρέστη ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και πλήθος ενοριτών, οι οποίοι συνεχάρησαν και ευχήθηκαν καταλλήλως στον Σεβασμιώτατο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων