14/09/2021 14/09/2021 Το “Ἁγίασον τούς ἀγαπῶντας τήν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου· Σύ αὐτούς ἀντιδόξασον τῇ θεϊκῇ Σου δυνάμει”, αποτελεί επί πάρα πολλά έτη μέριμνα και μία ασίγαστη επιτυχία ενώπιον του Θεού στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής Αττικής και στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας. Ο στολισμός του Σταυρού ήταν και φέτος αρχοντικός, μοσχοβολιστός, πυκνός, εικόνα νίκης...
Ενορίες : Αγίας Παρασκευής Ομωνύμου Δήμου
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 5:38
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 5:41

«Φώναξε» μοσχοβολιά η Αγρυπνία στην Αγία Παρασκευή

Διαδώστε:
«Φώναξε» μοσχοβολιά η Αγρυπνία στην Αγία Παρασκευή

Το “Ἁγίασον τούς ἀγαπῶντας τήν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου· Σύ αὐτούς ἀντιδόξασον τῇ θεϊκῇ Σου δυνάμει”, αποτελεί επί πάρα πολλά έτη μέριμνα και μία ασίγαστη επιτυχία ενώπιον του Θεού στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής Αττικής και στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας.

Ο στολισμός του Σταυρού ήταν και φέτος αρχοντικός, μοσχοβολιστός, πυκνός, εικόνα νίκης και σωτηρίου χαρμολύπης υπό το φως των κεριών που μοιράστηκαν προς το εκκλησίασμα και συνόδευσαν την ιερά αγρυπνία.

Υπό το πρόσταγμα του Αρχιμ. π. Διονυσίου Κατερίνα, οι άνθρωποι έψαλλαν πολλές και επανειλημμένες φορές το «Σώσον Κύριε τον λαό Σου» σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα όπου υπήρχε τάξη, καθαριότητα, μία βυζαντινοπρεπής νοικοκυροσύνη στο «αρχοντικό» της Αγίας από μία ομάδα Ιερέων, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων και Επιτρόπων που κάνει πραγματικό πρωταθλητισμό διακονημάτων.

Η φετινή αγρυπνία επί της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Αγία Παρασκευή «φώναξε» μοσχοβολιά και βασιλικό ξημερώνοντας τη μέρα του Σταυρού πολύ καλύτερη στις ψυχές αυτής της πόλης που έχει πλούσια παράδοση σε καλούς ιερείς και σε αγωνιστικό ευσεβές πλήρωμα.

Κώστας Παναγόπουλος – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων