24/10/2023 24/10/2023 Στην τέταρτη εβδομάδα εισέρχονται τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023», κατά την οποία θα κορυφωθούν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κυρίως την 25η Οκτωβρίου το εσπέρας, Τετάρτη ώρα 6:30, όπου θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Σύμφωνα...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου
24 Οκτωβρίου, 2023 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2023 - 9:06

Γέροντας Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης: “Προϋποθέσεις για την έλευση της θείας χάριτος”

Διαδώστε:
Γέροντας Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης: “Προϋποθέσεις για την έλευση της θείας χάριτος”

Στην τέταρτη εβδομάδα εισέρχονται τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023», κατά την οποία θα κορυφωθούν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κυρίως την 25η Οκτωβρίου το εσπέρας, Τετάρτη ώρα 6:30, όπου θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ομιλητής της 23ης ημέρας ήταν ο Αρχιμανδρίτης Γέροντας Ελισσαίος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Θέμα της ομιλίας ήταν: “Προϋποθέσεις για την έλευση της θείας χάριτος”.

Για τη θεία χάρη που έρχεται και μεταμορφώνει τον πτωτικό άνθρωπο και τον κάνει κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν μίλησε ο Γέροντας Ελισσαίος. Στις σκέψεις και την χάρη του Γέροντος Αιμιλιανού του Κοινοβιάρχου και νηπτικού πατέρα της εκκλησίας μας, ανέτρεξε ο ομιλήτης για να εξηγήσει τα της θείας χάριτος. Η θεία χάρις είναι η φιλανθρωπία του Θεού που μας βάζει στον παράδεισο. Οι προϋποθέσεις της έλευσης της χάριτος συνιστούν έργα και πράξεις, μέσω των οποίων ο Θεός θα δωρίσει την χάρη Του. Η χάρις του Θεού που είναι παντού ευχήθηκε να γεμίσει και τις δικές μας ψυχές και να μας δώσει την επιθυμία του παραδείσου.

Η 23η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αναγνωστάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Έψαλε ο βυζαντινός χορός «Οκτώηχος» υπό τη διεύθυνση των Πρωτοψαλτών κ. κ. Αγγέλου Σιώτου και Παναγιώτου Σιώτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων