17/10/2023 17/10/2023 Την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στον οποίο λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023». Θέμα της ομιλίας ήταν: “Σοί παρακατατιθέμεθα τήν ζωήν ἡμῶν ἅπασαν καί τήν ἐλπίδα Δέσποτα φιλάνθρωπε”. Η Γερόντισσα Φιλοθέη στην εμπνευσμένη ομιλία της αρχικά έθεσε κάποια ερωτήματα: “Μετά τον καθαγιασμό...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής
17 Οκτωβρίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 9:53

Γερόντισσα Φιλοθέη: “Να γίνει μέριμνα μας η βασιλεία του Θεού”

Διαδώστε:
Γερόντισσα Φιλοθέη: “Να γίνει μέριμνα μας η βασιλεία του Θεού”

Την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στον οποίο λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023». Θέμα της ομιλίας ήταν: “Σοί παρακατατιθέμεθα τήν ζωήν ἡμῶν ἅπασαν καί τήν ἐλπίδα Δέσποτα φιλάνθρωπε”.

Η Γερόντισσα Φιλοθέη στην εμπνευσμένη ομιλία της αρχικά έθεσε κάποια ερωτήματα: “Μετά τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων και το Άξιον Εστι ο ιερέας λέει αυτήν την φοβερή ευχή. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να την πραγματοποιήσουμε; Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι να παραδώσουμε όλη μας την ζωή σέ Εκείνον πού μας χάρισε την ζωή; Πως πρέπει να τον δοξολογούμε και για τα όμορφα και ευχάριστα αλλά και για τα άσκημα και δυσάρεστα”;

“Για το δικό μας το καλό και την δική μας ελευθερία και ευτυχία πρέπει να βάλουμε ως κέντρο της ζωής μας τον Χριστό και να προσευχόμαστε καρδιακά να μας φανερώσει το θέλημά Του στην ζωή μας. Να προσπαθούμε να γίνουν καθημερινό μας βίωμα τα απλά και σοφά λόγια των παππούδων μας «έχει ο Θεός», «πρώτα ο Θεός» και για όλα «δόξα σοι ο Θεός». Να γίνει μέριμνα μας η βασιλεία του Θεού και τότε όλα τα άλλα θα τα αναλάβει ο Κύριος”, απάντησε χαρακτηριστικά η Γερόντισσα.

“Να βαθαίνουμε στην αγάπη μας για τον Χριστό”

Στη συνέχεια τόνισε: “Σ’ αυτό τον καθημερινό μας αγώνα να επικαλούμαστε την βοήθεια της Παναγίας και των Αγίων μας και να βαθαίνουμε στην αγάπη μας για τον Χριστό μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, την μελέτη της Αγίας Γραφής, την καθημερινή μας προσευχή”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Γερόντισσα Φιλοθέη είπε: “Τέλος να βάζουμε σαν προτεραιότητα στην ζωή μας την αμεριμνησία και την υπακοή στο Άγιο θέλημά Του ξεκινώντας από την διάθεση να μοιραζόμαστε με τους αδελφούς μας τα δώρα του Θεού και να είμαστε πιο ολιγαρκείς και ευγνώμονες στον Θεό και στους ανθρώπους. Να αγωνιζόμαστε δηλαδή να βγούμε από τα στενά όρια του εγώ μας και να ανοιχτούμε με εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού και στην αγάπη των αδελφών μας και έτσι θα αποκτήσουμε και ζωή και ελπίδα, θα ζούμε δηλαδή από τώρα στην βασιλεία των Ουρανών”.

Μετά την ομιλία, η Γερόντισσα απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των πιστών δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά στο καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι”, που καθημερινώς γίνεται εντός του Ιερού Ναού.

Η 16η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Κεντικελένης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου και έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Διαμάντης Αργυρόπουλος και κ. Φώτιος Παναγούλιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων