15/03/2019 15/03/2019 Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή! Μαζί με την ευχή αυτή, η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση επικοινωνίας, συντροφικότητας και εποικοδομητικής συνεργασίας για την κατανυκτική αυτή περίοδο. Μετά την αποδοχή από ενορίτες και φίλους του θεσμού «ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…», ο οποίος υλοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά, και των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων (20 οργανώθηκαν τα 5 τελευταία...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
15 Μαρτίου, 2019 - 19:13

Για 21η χρονιά «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2019»

Διαδώστε:
Για 21η χρονιά «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2019»

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή! Μαζί με την ευχή αυτή, η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση επικοινωνίας, συντροφικότητας και εποικοδομητικής συνεργασίας για την κατανυκτική αυτή περίοδο.

Μετά την αποδοχή από ενορίτες και φίλους του θεσμού «ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…», ο οποίος υλοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά, και των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων (20 οργανώθηκαν τα 5 τελευταία χρόνια) ως συνέχεια έρχεται να υλοποιηθεί για 21η χρονιά το πρόγραμμα «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2019».

Από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, προσφέρονται στους πιστούς λατρευτικές ευκαιρίες κατάνυξης που η περίοδος αυτή πλούσια μας προσφέρει.

 

Επίσης, πλήθος καθημερινών εκδηλώσεων και δράσεων, με πληθώρα προσκεκλημένων και με πλούσιο ορίζοντα ενδιαφερόντων, που θα βοηθήσουν όσους συμμετέχουν, να βρεθούν και πάλι όλοι μαζί στην αγκαλιά της ενοριακής οικογένειας, στοχεύοντας στην πνευματική τους οικοδομή.

Στο πλαίσιο των «Ευαγγελιστρίων 2019» θα συμμετάσχουν σε λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος και πολλοί κληρικοί από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, ξεχωρίζουν οι παρουσιάσεις των νέων βιβλίων του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Δορμπαράκη: «Των θλιβομένων η Χαρά» και του κ. Γιώργου Καραμπελιά: «1821. Η παλιγγενεσία», ενώ ιδιαίτερη αναμένεται και η ομιλία τουκ. Κωνσταντίνου Χολέβα που θα αναπτύξει το θέμα: «Τα πρώτα συνταγματικά κείμενα της Ελληνικής Επαναστάσεως και ο όρος ”επικρατούσα θρησκεία”».

 

Από την Δευτέρα 1 Απριλίου και έως και τις 15 Απριλίου, θα παρουσιαστεί η ταινία «Ιστορίες από τη Βίβλο», σε 6 συνέχειες διάρκειας 90’ η κάθε μία εξ’ αυτών. Η ταινία καλύπτει όλο το φάσμα της Αγίας Γραφής, από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη.

 

Ξεχωριστή ευλογία της φετινής περιόδου, η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, που θα φιλοξενήσει ο Ναός, προς αγιασμό των πιστών, στο χρονικό διάστημα 22 με 26 Μαρτίου, στο πλαίσιο της μεγάλης πανηγύρεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η κάρα του Αγίου είναι θησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης στα Ψαχνά Ευβοίας, από όπου και θα έρθει στο Ναό, με την ευλογία του Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Μπαλωμένου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων