07/10/2022 07/10/2022 Με τους Παρακλητικούς Κανόνες των Αγίων, Αρσενίου του Καππαδόκου και Δημητρίου του Μυροβλύτου άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές, εορταστικές, εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», της 6ης ημέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής. Ακολούθησε ομιλία με τη Γερόντισσα Θεοξένη, Ηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων με θέμα: «Αναζητώντας την ειρήνη σε έναν...
Ενορίες : Άγιος Δημήτριος Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής
07 Οκτωβρίου, 2022 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2022 - 21:59

H Γερόντισσα Θεοξένη, Ηγουμένη της Ι.M. Χρυσοπηγής Χανίων στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»

Διαδώστε:
H Γερόντισσα Θεοξένη, Ηγουμένη της Ι.M. Χρυσοπηγής Χανίων στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»

Με τους Παρακλητικούς Κανόνες των Αγίων, Αρσενίου του Καππαδόκου και Δημητρίου του Μυροβλύτου άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές, εορταστικές, εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», της 6ης ημέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Ακολούθησε ομιλία με τη Γερόντισσα Θεοξένη, Ηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Χανίων με θέμα: «Αναζητώντας την ειρήνη σε έναν ανειρήνευτο κόσμο».

Η Γερόντισσα στην εμπνευσμένη ομιλία της είπε χαρακτηριστικά: «Σκοπός και ουσία της ειρήνης είναι η ενότητα και η αλληλοπεριχώρηση, όπως αυτή μεταδίδεται μέσα από το βίωμα και τη διδασκαλία των Αγίων της Εκκλησίας. Με τη συνειδητή συμμετοχή στη λατρεία, με την ασκητική και ευχαριστιακή χρήση του κόσμου, με τη συνεχή και άγρυπνη προσευχή για την παγκόσμια αποστασία από το θέλημα του Θεού, με τη συντριβή της καρδιάς και τη διαρκή εκζήτηση του ελέους του Θεού για τον εαυτό μας και για τον πλησίον, όσο κι αν αυτός μας δυσκολεύει, έρχεται η ειρήνη στο πνεύμα, μαζί με την αφοβία για την αδικία και ταραχή του ανειρήνευτου κόσμου στον οποίο ζούμε. Έτσι, με τη χάρη του Θεού, μπορεί να υπερβαίνεται η απελπισία για τη ματαιότητα των πρόσκαιρων και να εδραιώνεται στις καρδιές των ανθρώπων και στον σύμπαντα κόσμο η αυθεντική ειρήνη, που είναι πρόγευση του μέλλοντος αιώνος».

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο «Ενοριακό Αρχονταρίκι» στο οποίο η Γερόντισσα Θεοξένη απάντησε στα ερωτήματα που της υπέβαλαν οι ακροατές.

Η 6η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βικέντιος, εφημέριος Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Περιστερίου.

Έψαλε χορός του διδασκαλείου «Σύναγμα» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Φραγκάκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων