04/12/2022 04/12/2022 Πλήθος πιστών συνέρρεαν από νωρίς στο ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης για να προσκυνήσουν τo ιερό λείψανο και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Μεγάλη ευλογία το ιερό λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου της Ηπείρου το οποίο βρίσκεται από χθες και θα παραμείνει για λίγες μέρες στον ναό της Αγίας Βαρνάβας εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων...
Ενορίες : Αγία Βαρβάρα Δάφνης
04 Δεκεμβρίου, 2022 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2022 - 8:30

Η Αγία Βαρβάρα Δάφνης υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου

Διαδώστε:
Η Αγία Βαρβάρα Δάφνης υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου

Πλήθος πιστών συνέρρεαν από νωρίς στο ναό της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης για να προσκυνήσουν τo ιερό λείψανο και την εικόνα της Αγίας Βαρβάρας.

Μεγάλη ευλογία το ιερό λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου της Ηπείρου το οποίο βρίσκεται από χθες και θα παραμείνει για λίγες μέρες στον ναό της Αγίας Βαρνάβας εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Αγία της Δάφνης.

Το απόγευμα τελέστηκε ο εσπερινός ενώ λίγο πριν έγινε η υποδοχή των λειψάνων, τα οποία μετέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Ιερείς από την Αρχιεπισκοπή υποδέχτηκαν τα λείψανα και αμέσως ξεκίνησε ο πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας.

«Ο Άγιος Γεώργιος είναι ένα νέο παλλικάρι των Ιωαννίνων που θυσιάστηκε για την πίστη του» σημείωσε ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας «Έχουμε ανάμεσά μας τον λεβέντη της Ηπείρου».

Ο κ. Μάξιμος μίλησε για την σημασία που έχουν οι άγιοι στην καθημερινότητα των χριστιανών. «Ο χριστιανός είναι ναός του Αγίου πνεύματος» ενώ τόνισε πως «Οι άγιοι είναι οι φάροι και τα φώτα του κόσμου που μας οδηγούν στον Χριστό».

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους τους ιερείς αλλά κυρίως τον π. Μάξιμο Μητράρα που τους συνδέει μια μακροχρόνια φιλία από τα χρόνια που υπηρετούσαν μαζί στην Μητρόπολη Γερμανίας.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε με την σειρά του για την παρουσία του τον Μητροπολίτη Μάξιμο και ευχήθηκε ο Άγιος Γεώργιος και η Αγία Βαρβάρα να είναι στήριγμα για όλο τον κόσμο.

Στον Εσπερινό παρεβρέθησαν οι Αρχές της περιοχής που έχουν άριστη συνεργασία με την Εκκλησία και με τους Ιερείς του Ναού, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Βουλευτής κ. Βασίλης Σπανάκης και ο Δήμαρχος του Δήμου Δάφνης Υμηττού κ. Αναστάσιος Μπινίσκος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων